Χατζηδάκης: Οι Έλληνες αξίζουμε άλλον πολιτισμό από αυτόν που εξέφρασε ο Πολάκης και τον αγκάλιασε ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα σε ποιον μιλούσε ελληνικά, έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, αυτά ήταν γνωστά στον κόσμο, ωστόσο εξακολουθούσε να λέει ότι εκφράζει το νέο και τους πολλούς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε αν «η συμπεριφορά Πολάκη εκφράζει τους νέους και τους πολλούς». «Οι Έλληνες αξίζουμε άλλον πολιτισμό από αυτόν που εξέφρασε ο Πολάκης και τον αγκάλιασε ο Τσίπρας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επιχειρηματολογώντας για τις επιθέσεις που η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Αλέξη Τσίπρα, παραδέχθηκε ότι «ο λαός είχε βιώσει δύσκολα μέτρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά υπάρχουν δύο θέματα» και ανέφερε τα εξής:

«Έρχεσαι να κυβερνήσεις και λες ότι θα καταργήσεις τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα σκίσεις τα μνημόνια και ‘‘φορτώνεις’’ τους Έλληνες με 150 εκατομμύρια ευρώ με τα πειράματα Βαρουφάκη.

Δεύτερον: αισθάνεται κανείς ότι πήγαμε μπροστά; Αισθάνεται κανείς καλά; Είμαστε πρώτη χώρα του ΟΟΣΑ σε φόρους και τελευταίοι σε επενδύσεις. Το 2017 ήμασταν δέκα φορές κάτω στις επενδύσεις από ό,τι ήμασταν το 2007».

Κληθείς να σχολιάσει τη φωτογραφία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της οικογένειας Παναγοπούλου, ο κ. Χατζηδάκης συμπλήρωσε πως «το ‘’κερασάκι στην τούρτα’’ είναι ότι έρχονται και συμπεριφέρονται με θράσος, μιλώντας για τις ελίτ, ενώ ο Πρωθυπουργός, που έχει κάνει ‘‘σημαία’’ το λόγο του για τις ελίτ, μιλά μαζί τους και κάνει διακοπές στο κότερο των ελίτ».

«Δεν μπορεί ταυτόχρονα να κουνά το δάχτυλο και να κάνει διακοπές μαζί τους», πρόσθεσε ο Κ.Χατζηδάκης, ενώ υπογράμμισε πως «οι διακοπές αυτές έγιναν λίγες μέρες μετά το Μάτι κι ενώ υπήρχε ακόμα χάος».

«Αυτό δεν το λες κυβέρνηση των πολλών. Από αυτήν την κυβέρνηση, που κουνά το δάχτυλο, περίμενε κανείς μιαν άλλη συμπεριφορά», σχολίασε.

Απαντώντας στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ ότι «είναι το κόμμα των ελίτ», ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως «η ΝΔ δεν έκανε ποτέ σύνθημά της ‘’στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή’’» και χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, που απευθύνεται και στους ιδιώτες και τους επιχειρηματίες», για να συμπληρώσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που μιλά για τους φτωχούς και την ίδια ώρα συμπεριφέρεται έτσι».

«Το θέμα των εκλογών είναι να προχωρήσουμε μπροστά με τιμιότητα. Απευθύνομαι και στους αριστερούς, να κάνουμε νέο ξεκίνημα, μακριά από τον κυνισμό που δείχνει απόλυτη έλλειψη αξιών», συμπλήρωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού για το ζήτημα του πρώην συνεργάτη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Γεωργιάδη, ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε πως με τη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός «τα κάνει ακόμα χειρότερα», αφού όπως είπε «από την ώρα των δημοσιευμάτων υπήρξε άμεσα απομάκρυνση. Η ΝΔ δε θα μπορούσε να καλύψει ποτέ μια τέτοια υπόθεση. Η απόφαση της Δικαιοσύνης θα είναι δυσάρεστη είτε για τον ίδιο, αν καταδικαστεί είτε για όσους τον δυσφήμισαν αν αθωωθεί», για να υπογραμμίσει την υπόθεση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και να σημειώσει σχετικά πως «εδώ μιλάμε για πολιτικό θέμα συμπεριφοράς ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν ανάπηρο που είναι παράδειγμα για όλους», διερωτώμενος αν η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη είναι «συμπεριφορά «προοδευτικού Υπουργού».

Αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης και στο ενδεχόμενο να την κερδίσει η κυβέρνηση, διερωτήθηκε «τι θα πανηγυρίσουν; Ότι όλοι συγκάλυψαν τη συμπεριφορά Πολάκη;» θέτοντας το ερώτημα «γιατί ο Τσίπρας τους εξαναγκάζει όλους να λένε ‘‘είμαι Πολάκης” πού το πάνε;».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος ακολουθεί ή διαχωρίζει τις σχέσεις του από ακραίες φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ, είπε πως «δεν υπάρχουν κόμματα αγγέλων και διαβόλων», σημείωσε ωστόσο ότι, θεωρεί «απίστευτο ατόπημα μετά από όλα αυτά που έχει κάνει ο Πολάκης να έρχεται ο Πρωθυπουργός και να μην κάνει τίποτα. Το μόνο που κερδίζει είναι να μας λέει ότι προχωρά μπροστά και μας γράφει όλους».

Για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις που κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «Ό,τι είναι θετικό θα το ψηφίσουμε», τονίζοντας πως «ούτως ή άλλως είχαμε μιλήσει πρώτοι για τις 120 δόσεις». Ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε αν «το όραμά μας είναι οι δόσεις ή να έχουμε χαμηλότερους φόρους και να μη φτάνουν οι πολίτες να χρωστούν», και συμπλήρωσε πως στην κυβέρνηση «τα έχουν χαμένα. Μιλούν για μείωση φόρων και ταυτόχρονα για πλεονάσματα 4,5%, αυτό σημαίνει παραπάνω φόροι. Αυτό δείχνει ότι λατρεύεις τους φόρους. Πώς θα μειώσεις τους φόρους αφού λες ότι θα πας από το 3,5 στο 4,5%».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ