Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Ο πρωθυπουργός να καλέσει τους αγρότες στο Μαξίμου για μια σοβαρή συζήτηση

«Ο πρωθυπουργός να καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τους αγρότες και να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης είναι στη σφαίρα του αυτονόητου» τόνισε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι «εμείς από την πλευρά μας επειδή δεν θα μπούμε σε μια λογική πλειοδοσίας μέτρων πρόσκαιρων, βραχυπρόθεσμων που ανακυκλώνουν το πρόβλημα, μιλήσαμε για 5 βασικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Η πρώτη είναι η αναθεώρηση της εφαρμογής του σχεδίου της νέας ΚΑΠ με έγκυρες και δίκαιες πληρωμές. Η δεύτερη είναι η άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η τρίτη, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών καθώς έχει οξυνθεί το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων. Επίσης απαιτείται ένα πρόγραμμα επενδύσεων για μείωση του ενεργειακού και τέλος φθηνή χρηματοδότηση των αγροτών με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου».

«Μιλήσαμε για ένα πλέγμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο αγροτικός κόσμος» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε: «Αν δεν αλλάξει και δεν μετασχηματιστεί ο αγροτικός τομέας δεν μπορεί να έχει μέλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «αυτό που προέχει και η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της κυβέρνησης, είναι να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια και με το να στήνει ο πρωθυπουργός επισκέψεις σε προστατευμένα μπλόκα. Να τους καλέσει στο Μαξίμου και να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις για τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

Όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, «πολλοί αγρότες βρίσκονται στο φάσμα της επιβίωσης.  Ειδικά για τους αγρότες της Θεσσαλίας ακόμα στα χωράφια δεν έχει γίνει ο αναγκαίος καθαρισμός και όλο αυτό οδηγεί σε πολύ βίαιη εξαγορά εκτάσεων από ελληνικά και ξένα συμφέροντα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ