Χαρίτσης για διάγγελμα πρωθυπουργού: Ο Μητσοτάκης αναλώθηκε σε πολλά «εγώ» – ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στην εκπομπή «ΕΡΤ 10».

«Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του αναλώθηκε σε πολλά «εγώ», αντί να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα προχωρήσουν οι Έλληνες πολίτες όρθιοι, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στην κοινωνική και εργασιακή τους ζωή»

«Περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει στο διάγγελμά του βάσει ποιων υγειονομικών προτύπων προχωράμε σε μια σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ 10», τονίζοντας ότι «τα δύσκολα δεν είναι μόνο πίσω μας αλλά και μπροστά μας». «Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης που βιώνουμε αναμένεται να είναι χειρότερες και από αυτές της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009-10» υπογράμμισε. «Αντί όμως ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα προχωρήσουν οι Έλληνες πολίτες όρθιοι, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στην κοινωνική και εργασιακή τους ζωή, στα 15 λεπτά που μιλούσε αναλώθηκε σε πολλά «εγώ», χωρίς να πει τίποτα για την οικονομία».

«Ως αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάσαμε το «Μένουμε Όρθιοι», ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα που αξιοποιεί το 50% των 50 δισ. ευρώ που διαθέτει η ελληνική οικονομία από το «μαξιλάρι» και τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση ούτε το υλοποιεί, ούτε έχει καταθέσει αντίστοιχο σχέδιο»υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «οξύμωρο να είναι η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση, που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία».

«Ο χρόνος αυτή τη στιγμή λειτουργεί εις βάρος μας», δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης,. «Όταν θα έχουμε ήδη χιλιάδες λουκέτα και ανεργία στα επίπεδα της κρίσης του 2009, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία και τα έσοδα του κράτους θα μειώνονται διαρκώς», επισήμανε και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει «έγκαιρα και άμεσα σε ένεση ρευστότητας με 26 δις. ευρώ, στη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, στη στήριξη των νοικοκυριών για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών και στη στοχευμένη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας όπως ο τουρισμός». Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στη λογική «του βλέποντας και κάνοντας» της κυβέρνησης, αλλά και στο ότι δεν διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις σχετικές συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κληθείς να σχολιάσει το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, ο Αλ Χαρίτσης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση και οι υπουργοί της χαρακτήριζαν τα σχολεία υγειονομική βόμβα διασποράς της πανδημίας». «Τί άλλαξε μέσα σε ένα μήνα, σε ποια εκπαιδευτική σκοπιμότητα αποσκοπεί κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα επικρατεί διχογνωμία στην επιστημονική κοινότητα;», διερωτήθηκε και είπε: «Να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός γιατί προχωρά σε αυτή την κίνηση και δημιουργεί αναστάτωση στις ελληνικής οικογένειες, καθιστώντας τα παιδιά πειραματόζωα». «Είναι αχρείαστο το ρίσκο», τόνισε.

“Βιώνουμε μία κρίση χωρίς προηγούμενο» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι πολίτες έχουν επιδείξει κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη στην αντιμετώπισή της και σε μεγάλο βαθμό το υγειονομικό της σκέλος έχει εξελιχθεί ήπια. Η οικονομία παραμένει μείζον ζήτημα, το αν θα υπάρχουν δουλειές και επιχειρήσεις σε ζωή τους επόμενους μήνες. Πρέπει να πειστεί η κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ