Χαρίτσης: «Είμαστε στο πλευρό του αγροτικού κόσμου»

Στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης

Στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χαρίτσης, σημείωσε: «Σήμερα υποδεχόμαστε τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην Αθήνα. Ο αγώνας τους είναι δίκαιος. Είναι δίκαιος γιατί το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί, αλλά οι τιμές παραγωγού παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές. Γιατί οι αποζημιώσεις είναι ανεπαρκείς και αργοπορημένες».

«Γιατί οι παράνομες ελληνοποιήσεις δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για την εγχώρια παραγωγή. Γιατί απουσιάζει οποιαδήποτε στρατηγική για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και για το πώς οι άνθρωποι θα μείνουν στον τόπο τους. Και την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που με την πολιτική της γεννά τα προβλήματα επιβίωσης αγροτών και κτηνοτρόφων, τους εξαπατά, τους εμπαίζει και επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον αγώνα τους», σημείωσε και συνέχισε:

« Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου. Σήμερα βρισκόμαστε μαζί τους στους δρόμους της Αθήνας. Για να μην ερημοποιηθεί η ύπαιθρος, για να διασφαλιστεί η επισιτιστική επαρκεια της χώρας, για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα έχει στο επίκεντρο τους ανθρώπους της παραγωγής στο χωράφι και θα βάζει φρένο στην κούρσα της ακρίβειας στο ράφι. Οι αγρότες έχουν δίκιο! Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της κοινωνίας!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ