Χαράλαμπος Αθανασίου: Υπέρ των παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας – Το παράδειγμα που έδωσε

Το ενδεχόμενο ένας αλλόθρησκος βουλευτής της Ελλάδας να συνεργάζεται με την Τουρκία για την μεταφορά μεταναστών και την είσοδό τους σε ελληνικό έδαφος, επικαλέστηκε ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, και Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις.

Ο πρώην Αρεοπαγίτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Μυτιλήνης aiolostv “Αίολος”, δήλωσε:

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής ο οποίος έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους, ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της βορείου Ελλάδος – δεν λέω ότι υπάρχει καμία αιχμή προς Θεού – αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια.»

Σε ερώτηση αν πρέπει να ελέγχονται τα τηλέφωνα ο κ. Αθανασίου δήλωσε:
«Αν τηρείται η διαδικασία την οποία ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως. Τι λέει ο εκτελεστικός, ο εφαρμοστικός νόμος του Συντάγματος. Τι λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 19; Λέει επί λέξει. Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αυτό λέει το Σύνταγμα.»

 

Ας σημειωθεί ότι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν εκλεγεί και συμμετέχουν σήμερα, τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές. Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, και οι βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ