Λαμία: Ανήλικη έστειλε μήνυμα στο “Χαμόγελο” και απειλούσε να αυτοκτονήσει – Συνελήφθη και δικάστηκε η μητέρα της

Μία μητέρα δικάστηκε σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, κατηγορούμενη για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση σε βάρος ανηλίκου, έπειτα από την καταγγελία της έφηβης κόρης της στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η ανήλικη, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, έστειλε μήνυμα στον Οργανισμό ότι ταλαιπωρείται από συνεχείς καβγάδες στο σπίτι και απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει, γεγονός που κινητοποίησε την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μητέρα του κοριτσιού συνελήφθη την Τρίτη (9/8) με τις παραπάνω κατηγορίες και δικάστηκε στο Αυτόφωρο, σήμερα.

Στην απολογία της τόνισε πως το μόνο που θέλει είναι το καλό των παιδιών της και ότι έχει την υποχρέωση να τα προστατεύει από επιλογές που τα θέτουν σε κίνδυνο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν κακοποιεί την κόρη της (υπήρχε και σχετική εξέταση που απεδείκνυε ότι το παιδί δεν έφερε κακώσεις ή εκδορές γενικώς).

Μάλιστα η μικρή με την προτροπή τρίτων προσώπων, είχε σταματήσει να λαμβάνει την υποστήριξη από παιδοψυχολόγο που την παρακολουθούσε, κάτι που προφανώς επηρέασε την συμπεριφορά της και τη σχέση της με τους γονείς της.

Κοντά στη σύζυγό του, αλλά και στην κόρη του, στάθηκε και ο πατέρας της οικογένειας που επανέλαβε ότι το μόνο που προσπαθούν είναι να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους, εξαίροντας την στάση της γυναίκας του στην ανατροφή τους.

Η έφηβη παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι αιτία των συνεχών καβγάδων ήταν κάποιες επιλογές της, που δεν έγιναν αποδεκτές από τους δικούς της ανθρώπους και αναγκάστηκε να κάνει την καταγγελία.

Η πρόταση της εισαγγελέως αλλά και η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για την μητέρα της έφηβης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας Βασίλης Παπιώτης, δήλωσε στο ιστοσελίδα: “Μετά από ενδελεχή δικαστική διερεύνηση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, με την διαδικασία του αυτοφώρου, απάλλαξε ομόφωνα την εντολέα μου από τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης και εξύβρισης σε βάρος ανήλικου προσώπου, αφού απεδείχθη πλήρως το ανυπόστατο της καταγγελίας. Η κινητοποίηση των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών ήταν άμεση για την διαλεύκανση της υπόθεσης όμως από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν στο Δικαστήριο προέκυψε αδιαμφισβήτητα η αθωότητα της κατηγορουμένης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ