Μπαλάφας: Δεν είναι λογιστικό το πρόβλημα των δανειστών με την Ελλάδα…

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup, το ενδεχόμενο 3ου μνημονίου, ενώ θέλησε να καθησυχάσει τον κόσμο για την πορεία της οικονομίας.

«Εμείς δεν θέλουμε καινούριο δανεισμό που θα συνοδεύεται από ένα μνημόνιο σκληρών υφεσιακών μέτρων λιτότητας. Αυτή είναι η κεντρική διαφορά ποιότητας και φιλοσοφίας από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε αρχικά ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε:

«Ζητήσαμε αυτή την παράταση και την πήραμε. Η άλλη πλευρά μας διευκολύνει στο ζήτημα το δανειακό. Όπως τον Μάρτιο πληρώσαμε, θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις και των επόμενων μηνών, έτσι θα πορευθούμε».

«Μπορεί να μας εξαίρεσε τώρα ο κ. Ντράγκι αλλά σε μία επόμενη φάση θα ενισχύσει και τη χώρα μας, αλλά και οι δανειστές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι κανέναν δεν συμφέρει η κάθετη ρήξη. Όλοι σιγά σιγά μπαίνουν σε αυτή τη λογική», πρόσθεσε.

«Η συζήτηση περί χρέους, θέλουμε να αρχίσει το συντομότερο δυνατό. Με το τέλος του Ιουνίου, τότε τα ζητήματα του χρέους θα μπουν επί τάπητος. Με την ανάσα που πήραμε, με δυσκολία θα καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας γι αυτό ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους, ενώ ταυτόχρονα προχωράμε και κάποιες μεταρρυθμίσεις που βοηθούν στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας», είπε ακόμα ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε:

«Ήταν και είναι πολύ ασφυκτική η πίεση και ο εκβιασμός από την πλευρά τον έξω. Τα δείγματα γραφής των τελευταίων ημερών, ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση, ο νόμος για τα ληξιπρόθεσμα, δείχνει ότι στρέφουμε την προσοχή μας στην καθημερινότητα του κόσμου».

«Η πλευρά των δανειστών δεν έχει λογιστικό πρόβλημα με την Ελλάδα. Κόβει χρήμα ο Ντράγκι, μοιράζει 60 δισ. Το πρόβλημα είναι να μην αποτελέσει η Ελλάδα το κακό παράδειγμα για τους άλλους λαούς που ταλαιπωρούνται από τις πολιτικές της λιτότητας. Στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν τμήματα του κατεστημένου που καταλαβαίνουν ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην αντιμετώπιση του χτυπήματος της μεγάλης φοροδιαφυγής και αυτό τους ενοχλεί και αντιδρούν πολύ περισσότερο, προβλέποντας συνεχώς εν είδη Κασσάνδρας, λιμούς και καταποντισμούς και παρόλο που διαψεύδονται συνεχίζουν. Ας μην τρομάζει ο κόσμος», είπε ακόμα ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ