Μπακογιάννης: «Δουλεύουμε γειτονιά γειτονιά για να προστατεύσουμε την Αθήνα» – Τι είπε για τον Δούκα, τον Μεγάλο Περίπατο και τις κάμερες

«Εμείς δεν περιμέναμε την κακοκαιρία για να πάρουμε μέτρα, ξέρουμε ότι έχουμε στην πλάτη μας πολλές δεκαετίες χαμένες, αλλά έχουμε κάνει έργα και υπάρχει σχέδιο για να προστατεύσουμε την πόλη» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μιλώντας για τα όσα υποστήριξε για την πόλη ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στο debate, ο κ. Μπακογιάνης ανέφερε: «Εμείς δεν περιμέναμε την κακοκαιρία και τον Daniel για να λάβουμε μέτρα. Από την πρώτη ημέρα εφαρμόζουμε ένα σχέδιο για να προστατεύσουμε την Αθήνα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και ότι έχουμε στην πλάτη μας πολλές δεκαετίες χαμένες. Όμως δουλεύουμε γειτονιά γειτονιά. Έχουμε χαρτογραφήσει 41 σημεία ευαλωτότητας».

Και συνέχισε: «Η σκηνή με την γυναίκα που πιανόταν από έναν στύλο για να μην την παρασύρει το νερό στην Βασιλίσσης Σοφίας, προσωπικά με εξόργισε και ανέδειξε κάτι για το οποίο έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων. Εμείς λέμε είναι ότι αφού ο Δήμος Αθηναίων είναι υπεύθυνος για την πόλη, πρέπει να έχει και την αρμοδιότητα. Αυτό δεν είναι αιχμή για κανέναν. Είναι μία ξεκάθαρη πρόταση για να αλλάξει επιτέλους το μοντέλο. Είναι μία κυβερνητική κίνηση που της οποίας η ώρα έχει έρθει. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Εδώ ισχύει κυριολεκτικά αυτό που λέγαμε παλιά: “Εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε”».

«Έχουμε χαρτογραφήσει 41 σημεία σε 41 γειτονιές, που είναι ευάλωτα και επικίνδυνα. Κάποια τα έχουμε ήδη αντιμετωπίσει. Κάποια, τα έχουμε δρομολογήσει. Κάποια είναι στον σχεδιασμό μας για την επόμενη 5ετία. Βήμα – βήμα προχωράμε για να είναι η πόλη μας ασφαλής» πρόσθεσε.

Για τις αντιδράσεις για τον Μεγάλο Περίπατο και την επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Δούκα στο debate o Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Το σχέδιο το κατήρτισαν συνάδελφοί καθηγητές του κ. Δούκα από το Πολυτεχνείο. Ο ποδηλατοδρόμος αφαιρέθηκε διότι ήταν όρος η αφαίρεσή του για να συνεχίσει η παράταξη του κ. Δούκα να ψηφίζει για το έργο. Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα πάντοτε του Δημάρχου και την έχω αναλάβει. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου γιατί είναι ένα καρφί στο μάτι μου. Είναι ένα έργο που καθυστέρησε, ταλαιπώρησε και εξόργισε». Επίσης υποστήριξε ότι «αν κατέβετε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα δείτε ότι ανταμείβει, με πράσινο και μεγαλύτερη προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες, που δεν υπήρχαν».

Σχετικά με την ασφάλεια και την θέση του για τις κάμερες, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι «είναι καιρός να υιοθετήσουμε κι εμείς κάμερες στο κέντρο της Αθήνας. Το έχουν κάνει Λονδίνο και Παρίσι που έχουν κεντροαριστερούς δημάρχους. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικό, αλλά πρακτικό. Υπάρχει φυσικά το πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα και θέλει πολύ μεγάλη σοβαρότητα, αλλά είναι θέμα ασφάλειας. Αν γίνει ένα έγκλημα τι κοιτάμε; Τις ιδιωτικές κάμερες. Οι κάμερες μπορεί να είναι χρήσιμες και στην πολιτική προστασία. Παράλληλα έχουμε πει ότι χρειάζεται ενίσχυση στην αστυνόμευση στην Αθήνα. Η δημοτική αστυνομία είναι για την ήπια παραβατικότητα και η Ελληνική Αστυνομία για την εγκληματικότητα και η καθεμία πρέπει να δρα στον τομέα της. Όμως πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο τι θέλουμε να πετύχουμε και πώς θα το κάνουμε αυτό. Για αυτό λέμε ότι πρέπει να υπάρξει πρόληψη και να λειτουργήσει ο αστυνομικός της γειτονιάς».

Μπακογιάννης: «Η κ. Κούρτοβικ θέλει να κρατήσει την Αθήνα στο σκοτάδι»

Αναφερόμενος στην δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα στην δίκη της «17 Νοέμβρη», Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία εξελέγη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με τη δημοτική Παράταξη «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα», ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι «Το σκεφτόμουν. Ως δήμαρχος οφείλω να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να προσωποποιώ τις διαφορές. Άλλωστε ακόμα και ο χειρότερος εγκληματίας δικαιούται συνηγόρους».

«Όμως εδώ υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα. Η συγκεκριμένη κυρία εκφράζει μία αντίληψη για την Αθήνα. Εκφράζει μία λογική που θέλει να κρατήσει πίσω και στο σκοτάδι την πόλη» πρόσθεσε.

«Εδώ στεναχωρήθηκα στο debate, διότι θεώρησα ότι θα ήταν μία ευκαιρία να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε στα βασικά με τον κ. Δούκα. Διότι η Δημοκρατία είναι ένα σκληρό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις και συμψηφισμοί όταν μιλάμε για τον φασισμό, την βία και το μίσος. Έθεσα ερωτήματα. Τι θα κάνουμε με τον Λόφο Στρέφη; Θα προχωρήσουμε το έργο και ας δεχόμαστε ύβρεις και προπηλακισμούς; Με το πάρκο Δρακόπουλου τι θα γίνει; Με το μετρό στα Εξάρχεια μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί; Διότι αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι έχουμε μία υποψηφιότητα, η οποία κλείνει το ένα μάτι στον έναν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλείνει το άλλο μάτι στον άλλον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και κλείνει τα δύο μάτια μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει πολύ μπροστά» κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ