Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα των δηλώσεων Σαμαρά

«Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα των δηλώσεων του κ. Σαμαρά» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή. Απαντώντας στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά που είχε πει σε συνέντευξή του ότι «είναι κακή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν» επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «πειρατής» και μάλιστα επικαλέστηκε και τον Κώστα Καραμανλή ότι έχει την ίδια άποψη, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε τα εξής:

«Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς όταν ήταν πρωθυπουργός ακολούθησε ακριβώς την ίδια πολιτική, την οποία ακολουθήσαμε και με τον Κώστα Καραμανλή και η οποία ακολουθήθηκε από όλους τους πρωθυπουργούς της Ελλάδος. Απλώς καμιά φορά γίνονται δηλώσεις τη σκοπιμότητα των οποίων δεν κατανοώ».

Για τη στάση του Ερντογάν η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «μετά τους καταστροφικούς σεισμούς ακολούθησαν έξι μήνες ήρεμων νερών στο Αιγαίο, ακολούθησε πολλή δουλειά μέσω των συναντήσεων που είχαν γίνει . Το ΥΠΕΞ έκανε εξαιρετική δουλειά για να καταλήξουμε για πρώτη φορά να έχουμε μια διακήρυξη που δεν είναι νομικό κείμενο αλλά πολιτικό ιδιαίτερης βαρύτητας, το οποίο παλεύαμε από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Δεν είχε υλοποιηθεί, κάθε φορά κολλούσε. Η ουσία είναι ότι το κείμενο αυτό έχει όλες τις ελληνικές θέσεις, είναι συμπεφωνημένο με την Τουρκία και είναι μια πολιτική τοποθέτηση ιδιαίτερης βαρύτητας».

Η κυρία Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι με την Τουρκία «έχουμε  πάρα πολύ δρόμο και δουλειά μπροστά μας. Απέχουμε πολύ από το να πούμε ότι στα δύσκολα θέματα υπάρχει συμφωνία αλλά είναι ένα βήμα εντυπωσιακό προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Ερντογάν βεβαίως και το κάνει γιατί πιστεύει ότι αυτό μπορεί να του φτιάξει την εικόνα, να αλλάξει τις εντυπώσεις, να επηρεάσει προς διαφορετική κατεύθυνση. Η καλή συνεργασία με την Ελλάδα είναι προς όφελος της Τουρκίας».

«Εμείς επιθυμούμε μία ήρεμη, ευρωπαϊκή κατά το δυνατόν Τουρκία ως γείτονά μας. Δεν θέλουμε μια επιθετική Τουρκία που θα έχουμε αερομαχίες ή θα βγαίνουν τα καράβια. Το θέμα είναι ήρεμα νερά» είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ