Σαμαράς: Δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Δεν θα ψηφίσω τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Την αντίθεσή του, στην επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς, που τάσσεται κατά της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» σημείωσε πώς δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα και επιμένει στον χαρακτηρισμό «πειρατής», τον οποίον είχε αποδώσει παλαιότερα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μπορούμε εμείς σήμερα να συμφωνήσουμε αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν ‘μαύρο πρόβατο’; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά – οικονομικά και επιχειρησιακά τον αντιδυτικό άξονα. Νομίζω, λοιπόν, πώς δεν είναι καλή ιδέα», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο ανέφερε ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται διορθώσεις. Επιπλέον είπε «όχι» σε μία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά τάσσεται κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, επισημαίνοντας ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή από την κυβέρνηση.

«Οφείλουμε να στηρίξουμε την πυρηνική οικογένεια με τα πρότυπα και των δύο φύλων. Το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι απολύτως σεβαστό. Απολύτως! Μην μπερδεύουμε όμως τις ‘σεξουαλικές προτιμήσεις’ – που μπορεί να είναι πολλαπλές – με τα φύλα που είναι δύο. Και μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με τον θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Οι απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο», σημείωναν από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν πως «η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ