Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαι καλά – Ο καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε καλεσμένη το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή “Μεγάλη Εικόνα” με τη Νίκη Λυμπεράκη και μεταξύ άλλων μίλησε για την κατάσταση της υγείας της.

«Εμένα αυτή η χρονιά που έφερε μία κατραπακιά. Είναι μία αρρώστια (πολλαπλό μυέλωμα) η οποία παλεύεται και παλεύεται επιτυχώς. Είμαι καλά δόξα τω Θεώ. Κάνω τις θεραπείες μου. Πιο πολύ με ταλαιπωρεί το πόδι μου, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την αρρώστια. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων διότι εκτός από τα παιδιά μου, τα αδέρφια μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου, ένας ολόκληρος κόσμος μου έστειλε ευχές και νομίζω ότι η καλή ευχή πάντα πιάνει» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού

«Εγώ το θεωρώ αυτονόητο να μιλήσω για την αρρώστια. Σαν εμένα είναι άλλοι 500 κάθε χρόνο. Το μήνυμα ότι πάμε καλά μου το δίνουν εκείνοι και τους το δίνω και εγώ» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν. Και υπάρχουν και πάρα πολύ άνθρωποι με καρκίνο που τον καταπολεμούν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Σήμερα η επιστήμη έχει κάνει άλματα».

«Όταν το είπα ήρθαν κάποιοι βουλευτές και μου είπαν “το είχα και εγώ” και τους είπα “συγνώμη δεν το ήξερα”. Υπάρχει μία αντίληψη στην κοινωνία ότι για τέτοια πράγματα δεν πρέπει να μιλάς, πόσω μάλλον εάν είσαι δημόσιο πρόσωπο διότι μπορεί ο κόσμος να σε θεωρήσει τελειωμένο. Αηδίες. Έχει υποχρέωση να το πεις και να δώσεις την εικόνα της υγείας σου, όπως έχει υποχρέωση να πεις άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ είναι υποχρεωτικό. Τώρα νομίζω ότι αρχίσει περισσότερος κόσμος να το λέει» πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ