Αβραμόπουλος: Χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών – ΒΙΝΤΕΟ

«Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, χρειάζεται μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών. Αλληλεγγύη προς όλους αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους που έχουν έρθει στις ακτές μας. Αλλά και ευθύνη», δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης, στο CNN.

«Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο ηθική αξία, είναι και νομική αρχή και ορίζεται ξεκάθαρα στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει, επομένως, να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη μεταξύ μας», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε εξ αρχής την πρωτοβουλία. Στο παρελθόν δεν υπήρχε μεταναστευτική πολιτική στην ΕΕ. Αφότου ανέλαβε η νέα Επιτροπή, μέσα σε επτά μήνες καταφέραμε και υιοθετήσαμε την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση. Τώρα βρισκόμαστε στη φάση της εφαρμογής της».

 «Η Επιτροπή έκανε τη δουλειά της. Τώρα εναπόκειται στα κράτη-μέλη να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους», κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

 

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ