Αβραμόπουλος: Με ενημέρωσε ο Βούτσης για την μη ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου

«Ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκος Βούτσης, με ενημέρωσε άμεσα για την μη ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο. Την επόμενη βδομάδα, στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, θα συζητήσουμε τον ελληνικό οδικό χάρτη για το άσυλο», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτώμενος για το άνοιγμα των κέντρων κράτησης και τη μη σύλληψη των παράτυπων μεταναστών.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος, επισήμανε ότι «Οι υπηρεσίες μου, που είναι σε επαφή με την Αθήνα, πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου. Αμέσως μετά, προγραμματίζεται συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη – η Ευρώπη είναι μαζί της».

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσίασε σήμερα στο Κολέγιο των Επιτρόπων και στη συνέχεια σε συνέντευξη τύπου, την προκαταρκτική πρόταση της Επιτροπής για μια νέα “Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση”. Η  πρόταση της Επιτροπής για μια νέα μεταναστευτική πολιτική, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να υιοθετηθεί προς τα τέλη Μαΐου.

 

Διαβάστε επίσης:

Πανούσης: Μη φωνάζει τόσο πολύ ο ψεύτης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Προκαταρκτική έρευνα για το έγγραφο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ