Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Πώς ανοίγει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

“Δεν έχει δώσει το πράσινο φως η επιτροπή λοιμωξιολόγων οριζόντια, άρα μέχρι εκεί που ξέρουμε και ότι ακριβώς ξέρουμε θα σας πω για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Έχουμε μια σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού, υπάρχουν απορίες και σε εμάς υπάρχουν απορίες. Έχουμε καταθέσει από χθες μια σειρά ερωτημάτων στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και η εκτίμησή μου είναι ότι μέσα στην ημέρα, σήμερα ή το αργότερο αύριο, θα στείλουμε πάλι διευκρινιστική επιστολή για κάθε στάδιο και για κάθε περίπτωση. ” δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Γιώργου Χουδαλάκη και του Γιάννη Μιχελάκη.

“Έγιναν δύο συνεδριάσεις για τον αθλητισμό, κατέληξαν σε μια απόφαση την Παρασκευή, όπου βγήκε και η σχετική ΚΥΑ, βεβαίως παραμένουν αρκετές απορίες. Σε κάθε φάση θα υπάρχει εκτίμηση, ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και στον χώρο του αθλητισμού” πρόσθεσε.

“Ξεκινάει από τις 10-5 οι προπονήσεις για κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά που έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο. Καταλαβαίνουμε την αναστάτωση, θέλαμε να είναι οριζόντιο το άνοιγμα, χωρίς κανέναν αστερίσκο, ωστόσο η πανδημία δεν τελείωσε” είπε ο κ. Αυγενάκης. “Έχουμε τον στίβο, την ποδηλασία, το κανόε καγιάκ, τένις, γκολφ, τοξοβολία, σκοποβολή, ιππασία, ιστιοπλοϊα, ορειβασία, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα και κωπηλασία όπως και το μπριτζ και το σκάκι που είναι χαμηλής επικινδυνότητας. Για τα αθλήματα προπόνηση γίνεται με βάση τους περιορισμούς χωρητικότητας των εγκαταστάσεων, έχουμε ήδη αναρτήση ξεχωριστό πίνακα. Η προπόνηση θα γίνεται με ενεργητική επιτήρηση και εβδομαδιαίο rapid test. Εδώ έχουμε θέσει ένα ερώτημα γιατί υπάρχει μια ασάφεια μεταξύ rapid test, PCR, self test. Έχουν απορίες οι γονείς έχουμε πάρει πολλά μηνύματα” περιέγραψε.

“Σήμερα μέχρι το μεσημέρι θα έχουν πιστωθεί σε 1.403 σωματεία ερασιτεχνικά το ποσό των 3.596.500 ευρώ, είναι 2.500 ευρώ για κάθε σωματείο και 1.000 ευρώ επιπλέον για κάθε επιπλέον άθλημα στο σωματείο” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ