Αρβανίτης στον Realfm 97,8 για Κομισιόν: Χαϊδεύουν τον Ερντογάν και από την άλλη λένε σε εμάς «κράτα γερά»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τις τουρκικές προκλήσεις και την παρέμβαση που έκανε στην Κομισιόν.

«Εδώ και δύο χρόνια διαπιστώνουμε ένα θέατρο του παραλόγου, την απόλυτη υποκρισία. Από την πρώτη ιστορία του Έβρου, που είχαμε την μεγάλη κρίση, φαινόταν ξεκάθαρα ότι η κ. Φον Ντερ Λάιεν και ο κ. Σχοινάς – η γραφειοκρατία των Βρυξελλών – ουσιαστικά χαϊδεύουν τον Ερντογάν και από την άλλη λένε σε εμάς κράτα γερά. Είναι φανερό ότι κάποιος εργαλειοποιεί και κάποιος ή ανέχεται ή παίζει μαζί μας. Και ρωτώ την Κομισιόν ειδικά η συμφωνία ότι η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα, είναι όμως; Είναι ασφαλείς οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην Τουρκία;» είπε αρχικά.

«Να προσέχουν κάποια κυβερνητικά στελέχη όταν απευθύνονται σε εμάς και σε μένα με χαρακτηρισμούς. Άθλιους χαρακτηρισμούς για την εθνική στάση μας. Εμείς όταν λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα σημαίνει ότι διαβάζουμε τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών, των καταγγελιών, αυτά που λέει η OLAF και υπάρχει μια έκθεση απόρρητη που εγώ έχω πρόσβαση γιατί είμαι μέλος της επιτροπής που δείχνει πράγματα. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, αλλά δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει και στην Τουρκία, push back έχουμε και στην Τουρκία και στην Βουλγαρία» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ