Αρκουμανέας στον Realfm 97,8: Η επιδημία φθίνει αυτή τη στιγμή – Τι είπε για την ινδική μετάλλαξη

“Τους επόμενους μήνες έχουμε εντατικοποίηση των εμβολιασμών, θα γίνουν εκατομμύρια εμβολιασμοί, έρχονται και περισσότερα εμβόλια, πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι θα φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο” δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είμαστε στην τρίτη εβδομάδα που παρατηρούμε μείωση στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων ενώ ταυτόχρονα έχουμε και ρεκόρ στα τεστ. Άρα κάνουμε περισσότερα τεστ και βρίσκουμε έναν μικρότερο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό δείχνει μια σταθεροποίηση και ελπίζουμε να το παρατηρήσουμε και τις επόμενες ημέρες αυτή τη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων. Βλέπουμε αυτή την πίεση στα νοσοκομεία και στο ΕΣΥ, αυτό είναι το ανησυχητικό. Έχουμε δει να σταθεροποιείται ο μέσος όρος θανάτων ανά εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να είμαστε σε μια σταθεροποίηση και έχουμε και το RT να είναι κάτω από το 1, που σημαίνει ότι η επιδημία φθίνει αυτή τη στιγμή” περιέγραψε.

“Στην Ινδία παρατηρούμε εικόνες που είναι τραγικές, έχει να κάνει με τον πληθυσμό και την υγειονομική κατάσταση στη χώρα. Ως προς την ινδική μετάλλαξη στη χώρα μας έχουμε ταυτοποιήσει δύο, επικρατεί στη χώρα μας το βρετανικό στέλεχος με αρκετές μεταλλάξεις” ανέφερε.

“Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις επειδή αλλάζει ο ιός, το επιτηρούμε, όταν βρούμε κάτι γίνεται ιχνηλάτηση, το απομονώνουμε όπως έγινε με τις προηγούμενες μεταλλάξεις” συμπλήρωσε.

“Για να έρθει κάποιος από το Ντουμπάι πρέπει να έχει αρνητικό PCR, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε αρνητικό PCR για να μπει στη χώρα μας, γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια. Τώρα, αν δούμε κάποιον προορισμό να έχει ιδιαίτερα στοιχεία, όπως είχαμε κάνει παλιά με το Λονδίνο, παρακολουθούμε αν χρειαστούν κάποιοι επιπλέον περιορισμοί” υπογράμμισε.

“Το 96% αυτών που μπαίνουν στη ΜΕΘ είναι μη εμβολιασμένοι” σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.