Αρχή για το ξέπλυμα: Στο αρχείο οι έρευνες για την «Ελληνική Λύση» και τον Νίκο Πάππα

Αρχειοθετήθηκε η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που αφορούσε τις καταγγελίες των πρώην βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης», Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνης Αλεξοπούλου, για «μαύρο χρήμα» στο κόμμα.

Της Άννας Κανδύλη 

Η έρευνα, που ξεκίνησε κατόπιν εντολής του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, και στο πλαίσιο αυτής ελέγχθηκαν τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος όσο και οι δύο καταγγέλλοντες, ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψουν στοιχεία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Χωρίς ευρήματα εις βάρος του ολοκληρώθηκε και ο έλεγχος της Αρχής για τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Νίκο Πάππα.

Η εν λόγω έρευνα είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το «ΣΥΡΙΖΑ channel». Συγκεκριμένα οι ελεγκτές έλεγξαν την πορεία των 3εκ. ευρώ που όπως έχει καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε από την οικογένεια Χούρι προκειμένου να συμμετέχει ως «μπροστινός» του τότε κυβερνώντος κόμματος στο διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ, όταν αποκλείστηκε από την διαδικασία, τα 3 εκ. δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία ούτε σε βάρος του κ. Παππά για δωροληψία ούτε σε βάρος των Χούρι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ