Αποκαλύψεις Άδωνι Γεωργιάδη για πλαστά εικονικά τιμολόγια επί ημερών Πολάκη

Για πλαστά και εικονικά τιμολόγια επί θητείας Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή και του Μάνου Νιφλή.

«Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έλεγξε όλη την περίοδο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις καταγγελίες του κ. Πολάκη. Αφού έβαλε στο αρχείο όλες τις καταγγελίες του κ. Πολάκη εναντίον μου, στην έρευνά τους προέκυψε ότι έχουν γίνει παράνομες κατά την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, πληρωμές, πάνω από 2 εκατ. ευρώ, σε μία εταιρεία security του ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Παύλου Πολάκη, με γραπτές εντολές του Παύλου Πολάκη, παρά την αντίρρηση της υπηρεσίας.  Εκτός δημοσίου λογιστικού, και κατά την Αρχή Διαφάνειας, αυτά τα τιμολόγια χαρακτηρίζονται πλαστά και εικονικά. Έχεις λοιπόν ένα χαρτί που λέει ότι η υπηρεσία θεωρεί πως αυτά τα τιμολόγια είναι ψεύτικα και από κάτω γράφει ότι τα πληρώνω μόνο με εντολή του Παύλου Πολάκη…» είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και είναι θέμα πλέον της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Ο λόγος που τα κατέθεσα στη βουλή είναι για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και δεύτερον έχω ζήσει πολλά χρόνια που ο Παύλος Πολάκης σηκώνει το δάχτυλο και λέει “κλέφτες από εδώ και εκεί”, “διεφθαρμένος αυτός, διεφθαρμένος ο άλλος” και συνεχώς λέει ότι “εγώ δεν έχω βάλει το χέρι στο βάζο με το μέλι”. Γιατί το λέει συνέχεια; Όταν το λέει κάποιος συνέχεια, κάπως κάνει εντύπωση. Περιττό να σας πω ότι αν είχαν βρει στον έλεγχο τιμολόγιο με υπογραφή δική μου που να έλεγε η υπηρεσία ότι είναι παράνομο, που να έλεγε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ότι είναι πλαστό και εικονικό και έγραφε από κάτω με εντολή του Άδωνι Γεωργιάδη, δεν χρειάζεται να σας πω τι θα έκανε ο Παύλος Πολάκης, το καταλαβαίνετε», συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

«Η περίοδος που σήκωνε το δάχτυλο και το έπαιζε τιμωρός των διεφθαρμένων έκλεισε. Από εδώ και πέρα στη νέα περίοδο ο Παύλος Πολάκης θα δώσει πολλές εξηγήσεις και να ανοίξουμε τους λογαριασμούς του, όπως άνοιξαν τους δικούς μου. Να τους ελέγξουμε όπως έλεγξαν τους δικούς μου και να δούμε ο καθένας μας σε ποια θέση είναι», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε 6.500 νέες προσλήψεις εντός του 2024 στο Εθνικό σύστημα Υγείας, ενώ εκτίμησε ότι με τα απογευματινά χειρουργεία θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής.

Η απάντηση Πολάκη

Μέσω μίας ανάρτησης στα social media απάντησε στα παραπάνω ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη πως «να ξέρεις πως αν δεν ζητήσεις δημόσια συγνώμη και δεν ανακαλέσεις τα όσα είπες στις επόμενες δυο μέρες θα κατατεθεί αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ