Απάντηση Μητσοτάκη στο “ευχαριστώ” Mακρόν για τα ελληνικά Canadair

Απάντηση στο ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν για την ελληνική συνδρομή με δύο Canadair CL415 στις μάχες που δίνει η Γαλλία με τις φλόγες έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη αναφέρει:

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ανάρτηση του Γάλλου Πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξή της στην κατάσβεση των φωτιών στη νότια Γαλλία.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε «Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθες, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας».

 

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που ενεργοποιεί  τον Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και το rescEU, λόγω των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που πλήττουν το νοτιοδυτικό της τμήμα , με αποτέλεσμα μέχρι χθες να έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τις εστίες τους 6.000 κάτοικοι. Η Ελλάδα έστειλε στη Γαλλία δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL 415.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ