Αντίστροφη μέτρηση

Αντίστροφη μέτρηση 

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον ότι είναι οι συλλήψεις μελών ακόμη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Τα στοιχεία που έχει συλλέξει κατά την προανακριτική έρευνα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης φαίνεται ότι «δένουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους πρώτους υπόπτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει στα χέρια του αντιεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από την αστυνομία και ιδιαίτερα από τον «κοριό» της ΕΥΠ κρίνονται αρκετά για να οδηγήσουν στη σύλληψη τουλάχιστον ενός βουλευτή της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στα στοιχεία που προέκυψαν από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για μέλη βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Βέβαια, απομένει να υπάρξει συνδυασμός των στοιχείων της αστυνομίας με τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις δικογραφίες για βίαιες επιθέσεις που απέστειλε στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας προκειμένου να ολοκληρωθεί η εικόνα για την ιεραρχία, τη δομή και τη δράση της οργάνωσης.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι δεν είναι απαραίτηση προϋπόθεση η κατάθεση του εισαγγελικού πορίσματος για την Χρυσή Αυγή προκειμένου οι αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις και εάν ορισμένοι κριθούν ως ύποπτοι φυγής ή ύποπτοι τέλεσης ανάλογων παράνομων πράξεων τότε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Επιπλέον οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι η σύλληψη βουλευτών επιτρέπεται χωρίς να υπάρξει άρση βουλευτικής ασυλίας για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές αδίκημα.

Να σημειωθεί ότι με εγκύκλιο του ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες ανέφερε ότι σε αυτόφωρα κακουργήματα οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρούν στη σύλληψη βουλευτών. «Σε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται η άδεια της Βουλής» τονίζει ο Ιωάννης Τέντες στην εγκύκλιό του και ανοίγει το δρόμο για παράκαμψη της Βουλής.

Η εισαγγελική έρευνα στρέφεται τώρα στο δεύτερο άτομο που φέρεται να βρισκόταν μαζί με τον δολοφόνο, Γιώργο Ρουπακιά στο αυτοκίνητο το βράδυ της δολοφονίας. Χθες εμφανίστηκε και τρίτος αυτόπτης μάρτυρας που επιβεβαίωσε την παρουσία συνεργού. «Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε αγκαλιά το παιδί και κάτι έκανε. Τότε ήρθε η αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και έφυγε τρέχοντας» φέρεται να κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και το δεύτερο κινητό που βρέθηκε στο αυτοκίνητου του Γιώργου Ρουπακιά και φέρεται να ανήκει στο άτομο που ήταν μαζί του. Ο 45χρονος, όμως, κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι το κινητό του είχε δοθεί και ο ίδιος το ξέχασε γι’ αυτό μετά την δολοφονία κάλεσε τον αριθμό αυτό. «Ο Ευθύμιος Κ… είναι πατέρας του Ιωάννη, στο κινητό αυτό τον παίρνω πάντα. Μια μέρα πριν ο Κ. μου είχε δώσει το κινητό του. Είναι αυτό που βρέθηκε στο αυτοκίνητό μου και κατασχέθηκε. Είχα ξεχάσει ότι μου έδωσε το κινητό του, γι’ αυτό και τον κάλεσα» φέρεται να υποστήριξε ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Από τη Δευτέρα, αναμένεται να καταθέσουν τα μέλη της οικογένειας του 34χρονου, Παύλου Φύσσα, καθώς και η σύντροφος του που ήταν παρούσα στη δολοφονία και είναι σε θέση να μιλήσει με λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν το βράδυ του φόνου.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ