Αντιδράσεις μετά το επεισόδιο με τον Αχιλλέα Μπέο – Η απάντηση της ΝΔ στον Στέφανο Κασσελάκη

Αντιδράσεις προκάλεσε το περιστατικό με την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου σε κάτοικο στην Άλλη Μεριά Βόλου όταν ο τελευταίος τον έβρισε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε με ανάρτησή του να άρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη στήριξή του από τον δήμαρχο Βόλου, με τη ΝΔ να απαντά ότι «ζητάει την άρση στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε αναλυτικά στην ανάρτησή του:

«Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ. Μητσοτάκη στον Βόλο.

Σήμερα έδειρε πολίτη.

Χθες κατάβρεξε πολίτη.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου.

Άραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που «πνίγουν» τις πόλεις τους;

Και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλους για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών;

Την επόμενη Κυριακή έχουμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται για “αποφόρτιση” ο κ. Κασσελάκης είπε να ασχοληθεί με τη Νέα Δημοκρατία και τον Βόλο συνεχίζοντας την παράδοση των ψεμάτων που μας έχει συνηθίσει το κόμμα του. Προφανώς, γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν στις περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος. Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι, εκτός από τη δική του εκδοχή μεταπολιτικής, ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια! Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών».

Γλαβίνας: Ο κ. Μητσοτάκης και μέλη της κυβέρνησης φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί με τον Αχιλλέα Μπέο

«Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης και μέλη της Κυβέρνησής του, φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί στο Δημαρχείο Βόλου με τον Αχιλλέα Μπέο. Σήμερα βλέπουμε τον κ. Μπέο να προβαίνει σε πράξεις βίας εναντίον πολιτών και να μετέρχεται απαράδεκτων συμπεριφορών με χειροδικίες, ύβρεις και ρίψεις νερού» αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας.

Ο ίδιος τονίζει ότι «την ώρα μάλιστα που ο Βόλος πλημμύρισε για δεύτερη φορά, το νερό παραμένει ακατάλληλο σε πολλές περιοχές, κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και μέρες και το οδικό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες του Βόλου θα κληθούν να επιλέξουν τον Δήμαρχο της πόλης.

Η Νέα Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα και δήθεν μη στηρίξεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Ας κορνιζάρουν τις χαρούμενες φωτογραφίες με τον κ. Μπέο από το Δημαρχείο του Βόλου. Αυτά είναι τα παράσημά τους».

Το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Μπέο

Κάτοικοι της Άλλης Μεριάς συγκεντρώθηκαν το πρωί στη διαλυμένη γέφυρα στην Άλλη Μεριά για να αποτρέψουν έργο που θα γίνει στο ρέμα, καθώς όπως καταγγέλλουν, γίνεται χωρίς κάποια στοιχειώδη μελέτη. Στο ρέμα πέφτουν όλες οι φερτές ύλες από τις καταστροφές των πλημμυρών, όπως μπάζα, δέντρα, κροκάλες και οι κάτοικοι που έχουν καταστραφεί και έχασαν τα σπίτια τους συγκεντρώθηκαν το πρωί για να αποτρέψουν τις εργασίες.

Το εργολαβικό συνεργείο εμφανίστηκε σήμερα το πρωί και οι κάτοικοι βρέθηκαν στο σημείο για να το εμποδίσουν. Η Αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και έπειτα από λίγο στην περιοχή εμφανίστηκε και ο Αχιλλέας Μπέος. Μάλωσε με τους κατοίκους που είναι εξαγριωμένοι γιατί πολλοί είναι άστεγοι από την πλημμύρα και ένας έξαλλος κάτοικος τον έβρισε, σύμφωνα με το gegonota.news.

Τότε εκείνος του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει. «Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα» φώναζε ο πολίτης.

Ο Αχιλλέας Μπέος είπε στους αστυνομικούς να τους συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος κατέγραφε όσα συνέβαιναν με το κινητό.

Μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες, είναι το δεύτερο επεισόδιο. Χθες βράδυ ο δήμαρχος της πόλης την ώρα που γινόταν καθαρισμός της οδού Δημητριάδος, έξω από εκλογικό κέντρο του αντιπάλου του Νίκου Παπαπέτρουάρπαξε το χέρι του καθαριστή και έστρεψε την μάνικα κατά του δικηγόρου, Γιώργου Ταταριώτη, που χτυπήθηκε από την πίεση του νερού.

 

«Αντιδρώ ίσως και ακραία στις προσωπικές ύβρεις»

Σε ανάρτησή του στο Fecebook ο Αχιλλέας Μπέος έγραψε αρχικά: «Κυκλοφορεί την τελευταία ώρα ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ένα μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)».

Ο δήμαρχος Βόλου προσθέτει ότι «μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για την μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως.  Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Τα «βρήκαν» με τον κάτοικο – Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για το επεισόδιο και η συγγνώμη

Λήξαν θεωρείται το επεισόδιο ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και πλημμυροπαθή κάτοικο της Άλλης Μεριάς. Η παρεξήγηση φαίνεται ότι λύθηκε, αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και από τις δυο πλευρές.

Ο άνδρας που αντιδρούσε στα έργα που γίνονταν στην περιοχή επισκέφτηκε το δημαρχείο και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Σε δήλωσή του ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε:

«Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Κι όταν όλοι ηρεμούμε και βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα όλα αποκαθίστανται. Έτσι πριν από λίγο με χαρά είδα στο γραφείο μου τον νεαρό συμπολίτη μου με τον οποίο είχα ένα επεισόδιο στην Άλλη Μεριά να έρχεται να ζητήσει συγγνώμη.

Ως πατέρας και ως άνθρωπος φυσικά και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση. Μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά όπως του είπα δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη. Αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες.

ΥΓ. Φυσικά από όσους έσπευσαν με το γνωστό πικρόχολο σχολιασμό να αναρτήσουν το βίντεο με το επεισόδιο, δεν περιμένω να αναρτήσουν κι αυτό. Άλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος τους και προδιαγεγραμμένη η τύχη τους. Μια εβδομάδα απέμεινε…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ