Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Η πρώτη αντίδραση για την έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Μέσω twitter ήρθε η πρώτη αντίδραση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για την έρευνα που ξεκινά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά τις καταγγελίες αποδήμων ψηφοφόρων ότι δέχτηκαν προεκλογικό email, από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, χωρίς να έχουν δώσει, σύμφωνα με τους ίδιους, την συγκατάθεσή τους.

«Η διερεύνηση από την ΑΠΔΠΧ του θέματος που αφορά στην αποστολή από το γραφείο μου ενημερωτικών email είναι καλοδεχούμενη από εμένα», τονίζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε ανάρτησή της.

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια η ευρωβουλευτής, «θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

 

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διενέργεια έρευνας για το ζήτημα.

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ