Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Μέρος της λίστας έφτασε στα χέρια της μέσω WhatsApp – Τα ονόματα που «κλειδώνουν» στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Μετά από τον πολιτικό θόρυβο και τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την υπόθεση με τα μαζικά e-mails που απεστάλησαν σε αποδήμους από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η ίδια αποσύρθηκε από την εκλογική κούρσα των ευρωεκλογών. Η κυβέρνηση, επιχειρεί να κλείσει την συγκεκριμένη υπόθεση με κορυφαία στελέχη να τονίζουν ότι η διαρροή των προσωπικών δεδομένων, δεν σχετίζεται με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η κυβέρνηση αποσυνδέει την συγκεκριμένη υπόθεση από την μεταρρύθμιση επιστολικής ψήφου, κάνοντας λόγο για συνειδητή διαστρέβλωση των πραγματικών δεδομένων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως κατέδειξε εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις τρεις υπόλοιπες. Ο επίμαχος φάκελος, δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2023, και διέρρευσε προς τον γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, πριν από την ψήφιση επιστολικής ψήφου αλλά και πριν από τον σχηματισμό και την ορκωμοσία της δεύτερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Ιουλίου.

Σε σχόλιό της η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Κάτια Μακρή, τόνισε πως δεν ήταν και τόσο δύσκολο να εντοπιστεί το πρόσωπο και η διαδρομή της λίστας, καθώς ένα μέρος της διακίνησης έγινε ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής Whats App, κι έτσι έφτασε στην κα Ασημακοπούλου. «Όλα αυτά αφήνουν ίχνη» σχολίασε η ίδια.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι σε εξέλιξη 2 έρευνες. Από την Δικαιοσύνη και με βάση τον Ποινικό Κώδικα που η Νέα Δημοκρατία έφτιαξε το 2019, αυτό το αδίκημα επισείει ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. «Ταυτοχρόνως, έχουμε την Αρχή για τα προσωπικά δεδομένα, η οποία μπορεί να καταλογίσει πρόστιμα, σε όποιο από αυτά τα μέλη κρίνει ή και σε όλα. Ακόμη, μπορεί και στο υπουργείο Εσωτερικών, εάν αποδειχθεί ότι δεν προστάτευσε τα προσωπικά δεδομένα».

«Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές

Ωστόσο, η θέση που «αδειάζει» από το επικείμενο ευρωψηφοδέλτιο θα δώσει ευκαιρία σε ακόμη ένα πρόσωπο να δοκιμαστεί για μια θέση στην Ευρωβουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πολιτικός συντάκτης, Σπύρος Μουρελάτος, την επόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ομάδα συνεργατών του, που ασχολείται με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται -εκτός απροόπτου- να οριστικοποιήσουν πάνω από 20 ονόματα «γαλάζιων» υποψηφίων για την Ευρωβουλή.

Μεταξύ αυτών είναι οι νυν ευρωβουλευτές:

  • Βαγγέλης Μεϊμαράκης
  • Στέλιος Κιμπουρόπουλος
  • Ελίζα Βόζενμπεργκ
  • Μαρία Σπυράκη
  • Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ακόμη, «σίγουροι» υποψήφιοι ευρωβουλευτές θεωρούνται οι:

  • Πύρρος Δήμας
  • Δημήτρης Τσιόδρας
  • Γιώργος Αυτιάς
  • Βασίλης Κοντοζαμάνης
  • Βούλα Πατουλίδου
  • Εύη Χριστοφιλοπούλου
  • Βίκυ Φλέσσα
  • Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
  • Σπύρος Καρανικόλας

Ντόμινο αντιδράσεων και παραιτήσεων στον απόηχο της διαρροής των email απόδημων

Ντόμινο αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και παραιτήσεων – αποπομπών, στον απόηχο της υπόθεσης με τα μαζικά email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Μετά την απόσυρση της κυρίας Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, την οποία γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής της στα social media, ακολούθησαν οι παραιτήσεις του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Γραμματέα των Απόδημων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Με ανάρτησή της στα social media η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε την απόφασή της να μην συμμετάσχει ως υποψήφια ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά email παράλληλα με τις έρευνες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως είπε και σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δική τους έρευνα για το τι έχει συμβεί. Όπως έλεγαν από την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

“Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί”.

Παραίτηση Σταυριανουδάκη και Θεοδωρόπουλου

Λίγη ώρα αργότερα, έπειτα από την ανακοίνωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκαν ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Απόδημων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κυρία Ασημακοπούλου απέκτησε τη λίστα αυτή πέρυσι τον Μάιο από συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ.

Όπως προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τη λίστα (επρόκειτο για email κάποιων εκλογέων του 2023), η κυρία Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Όπως αποδεικνύεται σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ’ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα έως τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και γι’ αυτό, η μεν Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε τον εαυτό της εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Μιχάλης Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο καθώς και το έργο του Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.

Μαρινάκης στον Realfm 97,8: «Κάθε αντίστοιχο φαινόμενο δεν γίνεται ανεκτό»

Για την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή.

«Σε κάθε υποψία που υπάρχει, διατάσσουμε και δική μας έρευνα και μόλις έχουμε κάποια στοιχεία, παίρνουμε άμεσα αποφάσεις και έχουμε και παραιτήσεις – γιατί αυτό ήταν άγνωστη λέξη παλαιότερα – σε αντίθεση με άλλους που κρατούν δίπλα τους αμετάκλητα καταδικασμένους» τόνισε ο κ. Μαρινάκης. «Για εμάς οποιοδήποτε αντίστοιχο φαινόμενο δεν γίνεται ανεκτό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να προστατεύει και να διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα και όποιος δεν το κάνει φεύγει». Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η διαρροή δεν έχει σχέση με τη διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα της επιστολής ψήφου.

«Από την αρχή είχα πει ότι υπήρχε μία έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μία από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε και μία προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει από την αντίθετη πλευρά την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε:

«Πρώτον, διαπιστώσαμε ότι κάποια email έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του 2023 από συνεργάτη του τότε Γ.Γ. του ΥΠΕΣ, του κ. Σταυριανουδάκη γι’ αυτό και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα μετά και δεύτερον, μέσω του Γραμματέα των Αποδήμων πήγαν στην ευρωβουλευτή χωρίς να μπορώ να γνωρίζω αν η ίδια γνώριζε».

Σε ερώτηση για το πότε δόθηκαν τα στοιχεία στην κυρία Ασημακοπούλου, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «τα στοιχεία δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα – μερικές εβδομάδες, μερικούς μήνες- μέσω του δεύτερου προσώπου πριν από την αποστολή του email που έστειλε όμως, το πρόσωπο αυτό είχε τα στοιχεία πολλούς μήνες πριν. Είναι στοιχεία που προέκυψαν μετά την εκλογική διαδικασία. Είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων όχι ασφαλείας των εκλογών».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Κασσελάκης για Ασημακοπούλου: Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις»

«Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη» σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης για την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Οι ερωτήσεις για τον κ. Μητσοτάκη εξακολουθούν να ισχύουν: –Πώς η ευρωβουλεύτρια απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών; -Συνεργάστηκε με το υπουργείο Εσωτερικών ή ΠΩΣ αλλιώς; Καλώ τον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται. Όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Δύο εβδομάδες μετά επικρατεί άκρα σιωπή και η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ακόμα ζητούμενο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την δήλωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου πως δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

«Πέρασαν δύο εβδομάδες μετά τις καταγγελίες αποδήμων ότι δέχτηκαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους προεκλογικό υλικό από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Ήταν οι ίδιες διευθύνσεις που είχαν δώσει οι απόδημοι στο Υπουργείο Εσωτερικών για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων της επιστολικής ψήφου. Σήμερα μαθαίνουμε ότι η κ. Ασημακοπούλου «αποφάσισε» -εξωθήθηκε- να μην είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, «μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση». Ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά επικρατεί άκρα σιωπή και η αποκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ακόμα ζητούμενο» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι μία και δύο, αλλά τέσσερις διαφορετικές έρευνες ξεκίνησαν μετά από τις καταγγελίες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ: από την Εισαγγελία Αθηνών, από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη και από το Υπουργείο Εσωτερικών, που διενεργεί εσωτερικό έλεγχο. Τι ανακάλυψε το Μαξίμου, αλλά δεν το λέει; Τι έχει να παρουσιάσει η κ. Κεραμέως, η οποία σιωπούσε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου; Η κυβέρνηση οφείλει, έστω για μία φορά, να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος. Πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων; Έχουν γίνει και άλλες διαρροές και προς τα πού;» τονίζεται.

«Μέσα σε μια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει σκιές στο αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας με επιστολική ψήφο και να επαναβεβαιώσει ότι όσα λέει περί διαφάνειας και δημοκρατίας, είναι απλώς επικοινωνιακά «λόγια του αέρα». Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητά άμεσα την πλήρη διερεύνηση του εξαιρετικά σοβαρού πολιτικού σκανδάλου, το οποίο προέκυψε με ευθύνη της κυβέρνησης λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. Επιτέλους να πάψουν τα παιχνίδια της με τους θεσμούς και τη δημοκρατία!» πρόσθεσε.

«Ομολογία της κυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί ως “παραμάγαζο” της ΝΔ»

«Με την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για το σκάνδαλο της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια», υπογραμμίζει σε δεύτερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για «ένα σκάνδαλο που μένει να δούμε το πραγματικό βάθος και την έκτασή του».

«Ωστόσο, με την καρατόμηση του γγ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την “παραίτηση” του γραμματέα Διασποράς της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού “παραμάγαζου” της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε σήμερα και γλαφυρά περιέγραψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σχολιάζει: «Μόνο και μόνο γι’ αυτό, η κυρία Κεραμέως είναι πολιτικά εκτεθειμένη και οφείλει εξηγήσεις, όπως και συνολικά η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι ο γραμματέας Διασποράς της ΝΔ επιβραβεύτηκε με ανανέωση της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση στις 26 Φεβρουαρίου -περίπου ένα μήνα μετά από την ψήφιση του νόμου για την επιστολή ψήφο- από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, σε ό,τι αφορά το πολιτικό αξιακό σύστημα της ΝΔ».

«Πέρασε μόνο μία εβδομάδα, από τις 7 Μαρτίου, όταν η κυρία Κεραμέως διαβεβαίωνε ότι το ΥΠΕΣ δεν είχε σχέση με τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Το ίδιο είχε κάνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Στην περίπτωση της κυρίας Ασημακοπούλου μπορεί να έχουμε άλλη μια περίπτωση “κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις”, όπως μας έχει συνηθίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Υπάρχουν, όμως, ερωτήματα από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς κόστος ο πρωθυπουργός: τι άλλο δεν μας λένε; Η ευρωβουλεύτρια ήταν η μόνη που απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών ή απλώς η πρώτη που εκτέθηκε κάνοντας χρήση τους; Ποιοι άλλοι απέκτησαν πρόσβαση και σε ποια στοιχεία; Πόσοι και ποιοι ακόμη εμπλέκονται στο σκάνδαλο;», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη, για άλλη μια φορά, με μια αντιθεσμική “πρωτοτυπία” τής κυβέρνησης, η οποία προφανώς έχει την σκοπιμότητά της: οι “ποινές” επιβλήθηκαν πριν παρουσιαστούν τα επίσημα στοιχεία των ερευνών και προσδιοριστούν με ακρίβεια οι ένοχοι και τα παραπτώματα».

«Μπροστά στα μάτια των πολιτών ξεδιπλώνεται μία ακόμα επιχείρηση συγκάλυψης, ακόμα μια υπόθεση πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων που ευτελίζονται, ένας ακόμη λόγος διασυρμού μας στην Ευρώπη. Άραγε πόσα σκάνδαλα μπορεί να απορροφήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός τής κυβέρνησης; Τέσσερις έρευνες σε εξέλιξη επί δύο βδομάδες και κανένα αποτέλεσμα, καμία ανακοίνωση», καταλήγει.

ΠΑΣΟΚ για Ασημακοπούλου: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό της κέντρο

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγείλαμε από την αρχή: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου σε εκλογικό της κέντρο» ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων αποδήμων έφτασαν μέσω του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και του Τομεάρχη Απόδημου της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωβουλευτή της. Η αποχώρηση της κας. Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο αφορά μόνο την ίδια και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απαλλαγή από τις βαρύτατες ευθύνες της. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας και η ακεραιότητα των εκλογικών δεδομένων. Υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, είναι βάσει του νόμου η αρμόδια υπουργός, κα. Κεραμέως, και το υπουργείο Εσωτερικών. Η υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει για τη διαρροή των δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη. Ευθύνη που την βαραίνει προσωπικά ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και δεν μεταβιβάζεται σε γενικούς γραμματείς και λοιπά στελέχη» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Η «απόσυρση» Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή ενοχής για τη διαρροή στοιχείων των εκλογέων

«Η “απόσυρση” της κυρίας Ασημακοπούλου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής -τουλάχιστον- ευθύνης απ’ την κυρία Κεραμέως και το πιο σημαντικό η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε “φέιγ-βολάν”, φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου, όπως απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΚΚΕ» επισημαίνει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση: Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας

«Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων Ελλήνων του εξωτερικού, η Ελληνική Λύση έκανε λόγο για αδιαμφισβήτητη εμπλοκή και ευθύνες του Υπουργείου Εσωτερικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν πλήρως. Η διαρροή έγινε όντως από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τίθεται πλέον και επίσημα μείζον θέμα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, λόγω ακριβώς της εμπλοκής του αρμόδιου υπουργείου. Δεν πρόκειται λοιπόν να ανεχθούμε το «μπάζωμα» του συγκεκριμένου σκανδάλου, με την ενοχοποίηση των «πιστολιών» και όχι των ηθικών αυτουργών» σημειώνεται.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ