Ανδρουλάκης στον ΑΝΤ1: Έργο ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

«Η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Από το ΠΑΣΟΚ υπήρχαν ψηφοφόροι που ήρθαν σε μας και άλλοι που έφυγαν λόγω του αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενη μετεκλογική μας συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, ένα αφήγημα εντελώς προσβλητικό για την παράταξή μας, καθώς εμείς είμαστε που κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ το 2010» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα αυξημένα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες διαφορά, λέγοντας πως «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ». Σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα υπόλοιπα κόμματα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως: «με τέτοια στρατηγική ήττα δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ στη μεταπολίτευση δεν ξαναείχαμε διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος με 20 μονάδες, είναι πρωτοφανές».

Νίκος Ανδρουλάκης ΑΝΤ1

Μιλώντας για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «εκτός από τον φόβο των πολιτών μετά το αφήγημα Μητσοτάκη για συνεργασία με το Μέρα25, οι δημοσκοπήσεις για εβδομάδες έδιναν μονοψήφια νούμερο στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί πίστεψαν ότι δεν έχουν λόγο να ψηφίσουν ένα μη ανταγωνιστικό κόμμα». «Εμείς είμαστε χαρούμενοι γιατί έπειτα από 10 χρόνια καταφέραμε να έχουμε διψήφιο ποσοστό και να αυξήσουμε τη δύναμή μας κατά 220.000 ψήφους, σε αντίθεση με τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για ενίσχυσή μας κατά 2%, δήλωσε που μειώνει την πραγματική αύξηση της δύναμης της παράταξής μας» επεσήμανε.

Ο ίδιος σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ απέκλεισε το ενδεχόμενο, ακόμη κι αν έχει 148-149 έδρες, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων με τη ΝΔ. Ο λαός τίμησε τον κ. Μητσοτάκη και παρά τα σκάνδαλα, τα δημοσιονομικά εγκλήματα, τα 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις και την περαιτέρω φτωχοποίηση των φτωχών αντί να κατακρημνιστεί αύξησε τα ποσοστά του. Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο πρόγραμμα μας».

«Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ένας αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος στη χώρα μας» πρόσθεσε. Μάλιστα εξέφρασε και την επιθυμία του για ένα νέο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στο οποίο θα συζητηθούν τα σημαντικά -όπως είπε – ζητήματα για τη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ