Ανδρουλάκης στη Βουλή: «Φαρμάκι» για χιλιάδες νέους η Golden Visa – Υπάρχει κίνδυνος να κάνουμε απλησίαστες λαϊκές γειτονιές

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη Βουλή όπου συζητείται επίκαιρη ερώτησή του με θέμα: «Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση;», στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

“Η golden visa είναι «φαρμάκι» για χιλιάδες νέους της πατρίδας μας” είπε ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι “περιφρονείτε τις ανάγκες του ελληνικού λαού”. Για τη golden visa είπε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος να κάνουμε απλησίαστες λαϊκές γειτονιές.

“Δεν είναι δυνατόν ολόκληρες περιοχές να κατοικούνται μόνο από τουρίστες” υπογράμμισε ενώ είπε ότι “πρέπει από αύριο να υπάρχει ρητή απαγόρευση για τα ακίνητα που αποκτήθηκαν μέσω golden visa να χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνια μίσθωση”.

“Σήμερα έχουμε χρέος να έρθουμε στη θέση χιλιάδων Ελλήνων που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι”, υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης στην αρχή της ομιλίας του. Ακόμη είπε ότι λόγω του κόστους της στέγασης αναγκάζονται να μετακομίσουν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Μίλησε για πολυκατοικίες που διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις και για τις golden visa που οδηγούν στον αφελληνισμό ολόκληρων περιοχών. Αναφέρθηκε ακόμα στη δύσκολη θέση των φοιτητών που κάνουν μηχανογραφικά όχι με βάση τις φιλοδοξίες τους αλλά με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών τους.

“Το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης οδήγησε σε γιγάντωση της στεγαστικής κρίσης” τόνισε και πρόσθεσε ότι “τα μέτρα που φέρατε δεν αντιμετώπισαν τη ρίζα του προβλήματος”.

“Η αδιαφορία σας καταγράφετε με εμβληματικό τρόπο στο Ταμείο Ανάκαμψης με 100 κατοικίες σε όλη την Ελλάδα”, σημείωσε ενώ για το μέτρο “Σπίτι μου” ανέφερε ότι αφορά στην επιδότηση 1.800 δικαιούχων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη δημιουργία μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών που θα δίνονται για ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο και κοινωνικά κριτήρια. Μίλησε μεταξύ άλλων για φορολογικά κίνητρα προκειμένου να ανοίξουν κλειστά σπίτια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ