Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να χαϊδεύει τις τράπεζες και να επιδοτεί τα υπερκέρδη των μεγάλων παραγωγών ενέργειας

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την ακρίβεια άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα την αγορά της Καλλιθέας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για πολιτικές επιλογές «για τους λίγους εις βάρος των πολλών» και για ελιτισμό «που καταδικάζει σήμερα τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους Έλληνες».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταναλωτές ανέφεραν στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι αντιμέτωποι με ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και τη ραγδαία μείωση της αγοραστικής δύναμής τους, ενώ, από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες επεσήμαναν το υψηλό λειτουργικό κόστος.

Όταν ολοκληρώθηκε η περιοδεία του στην αγορά της Καλλιθέας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Η ακρίβεια έχει κάνει την αγοραστική δύναμη του Έλληνα να καταρρεύσει. Και αντί να έχουμε πολιτικές επιλογές με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, με πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τις περιοχές της χώρας που περνούν ήδη έναν βαρύ χειμώνα, η κυβέρνηση συνεχίζει να χαϊδεύει τις τράπεζες και, βέβαια, να επιδοτεί τα υπερκέρδη των μεγάλων παραγωγών ενέργειας».

«Αυτές οι πολιτικές επιλογές είναι επιλογές για τους λίγους εις βάρος των πολλών. Και πρέπει, γρήγορα, η κυβέρνηση αυτή να αλλάξει στρατηγική. Και όσο γίνεται, εμείς, με τον λόγο της αλήθειας και του ρεαλισμού, να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ένας δρόμος μακριά από τον λαϊκισμό, αλλά μακριά και από τον ελιτισμό που καταδικάζει σήμερα τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους Έλληνες», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ