Ανδρουλάκης: «Δεν θα δεχθώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς» – Τι είπε για κάλπες στο ΠΑΣΟΚ και για Δούκα

«Η ΝΔ πήρε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πια στο απυρόβλητο», είπε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Εξήγησε ότι οι πολίτες έχουν πάρα πολλά προβλήματα, όπως την ακρίβεια, την κατάρρευση του ΕΣΥ, τα ολιγοπώλια «που δεν είχε διάθεση να συγκρουστεί μαζί τους ο κ. Μητσοτάκης», τις τραπεζικές χρεώσεις, το κόστος ενέργειας. «Ο κ. Μητσοτάκης επί έναν χρόνο λέει 41%», τόνισε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανέφερε ότι οι εκλογές ήταν «προσανατολισμένες στο lifestyle», δεν άνοιξε η συζήτηση για κρίσιμα θέματα στην Ευρώπη και την Ελλάδα και οι πολιτικοί αρχηγοί αρνήθηκαν την πρόσκλησή του για ντιμπέιτ. «Δεν θέλουμε την πολιτική στο προσκήνιο και δεν την θέλουν και ισχυρά συμφέροντα. Θέλουν κόμματα προσώπων. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που κρατάει την ΝΔ ενωμένη μόνο με την διαχείριση της εξουσίας του κράτους. Δεν μπορεί κάποια μίντια να έχουν κρύψει το ΠΑΣΟΚ 4 μήνες γιατί ενοχλήθηκαν από την πρόταση δυσπιστίας και τώρα να έχουν ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ πρώτο θέμα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα ώρα και στιγμή»

Σε ερώτηση αν θα πάει σε εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Εγώ είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα ώρα και στιγμή από την βάση της δημοκρατικής παράταξης για το ήθος, την αξιοπιστία μου και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».

«Υπάρχουν υποδείγματα ηγεσίας. Αν σε κάποιους δεν αρέσει το υπόδειγμα της δικής μου ηγεσίας ας το πουν καθαρά. Δεν είμαι παράγοντας διαφθοράς, παράγοντας παιχνιδιών με τα ισχυρά συμφέροντα της χώρας. Η επικοινωνία υποτάσσεται στην πολιτική. Αν το μοντέλο αυτή της της ηγεσίας δεν αρέσει σε κάποιους ας το πουν ευθαρσώς. Εγώ έχω κάνει σε έναν χρόνο 4 εκλογές με ένα κόμμα που η προτεραιότητα μου ήταν να πάω να ρυθμίσω τα χρέη του. Με λιγοστούς πόρους έκανα 4 εκλογικές μάχες. Τι είναι το δικό μου μοντέλο ηγεσίας; Ένα βαθιά πολιτικό μοντέλο μακριά από τις χρόνιες παθογένειες που πλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης στις προηγούμενες εκλογές», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ακούω ότι δεν κάνετε επικοινωνία. Δεν κάνετε σκληρή αντιπολίτευση. Εγώ κάνω προγραμματική αντιπολίτευση όχι με κραυγές. Δεν είμαι tik toker. Το δικό μου μοντέλο βοηθάει την πατρίδα μας να πάει μπροστά. Εάν ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης θέλει κάτι άλλο θα το επιλέξει», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα δεχθώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς» – Προειδοποίησε για διαγραφές

«Δεν θα δεχθώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις θεσμικές μας λειτουργίες με όργανα και καταστατικό. Εμείς δεν είμαστε ζούγκλα. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας, του δηλητηρίου στα σωθικά του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Προειδοποίησε όσους συνεχίσουν να έχουν «διχαστικό λόγο» μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ότι θα τεθούν εκτός κόμματος. «Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Όποιος βγει με τοξικό λόγο και εσωστρέφεια θα μένει εκτός του ΠΑΣΟΚ. Όποιος την επόμενη μέρα μετά την Κεντρική Επιτροπή συνεχίσει το παιχνίδι της τοξικότητας και της διχόνοιας θα τεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ».

Για τον Χάρη Δούκα ανέφερε ότι «είναι θεμιτές και οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι μίλησε για συνεχιζόμενες ήττες. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από το 4% και ανεβαίνει σταθερά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. (…) Όποιος έχει φιλοδοξίες είναι θεμιτό και να δηλώσει παρών».

Στη συνέχεια είπε για τον χώρο της Κεντροαριστεράς ότι «ο χώρος αυτό μπορεί να αναταχθεί. Μπορεί να αναταχθεί όχι με γυρολόγους και ανθρώπους που όταν χάνουν την καρέκλα θυμούνται την δημοκρατική παράταξη».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Είμαι πολύ θετικός. Θέλω ρεαλισμό και πρόοδο όχι λαϊκισμό».

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα στις ευρωεκλογές»

Για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Για μας σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και αυτός μία σημαντική πτώση. Η μεγάλη εικόνα είναι η συντριπτική ήττα της ΝΔ».

Αναφορικά με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος του μετεκλογικά ανέφερε ότι «Προσπάθησα νοοτροπίες που έπληξαν την ενότητα μας, τον κοινό μας αγώνα, να τις παραμερίσω τείνοντας χέρι ενότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Την ώρα που μετρούσαν ψηφοδέλτια να εμφανίζεται κάτι προσχεδιασμένο στα μίντια».

«Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να κάνεις ό,τι μπορείς να πάρεις τον προβολέα από τον μεγάλο ηττημένο της βραδιάς για να τον φέρεις στο κόμμα σου. Εμείς ανεβήκαμε 5 μονάδες από τις ευρωεκλογές και 1 από τις εθνικές εκλογές. Δεν πανηγυρίζω», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και συνέχισε: «Στην ουσία του αποτελέσματος. Εγώ ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν πρώτο πουθενά ούτε δεύτερο στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ έγινε δεύτερο παντού πλην του λεκανοπεδίου Αττικής. Αυτό αν μας το λέγανε πριν κάποια χρόνια θα το θεωρούσαμε όνειρο θερινής νυκτός».

«Το ΠΑΣΟΚ πήρε το κέντρο μετά από πάνω από 10,12 χρόνια»

Απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν ότι οι πολιτικές επιλογές του απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ από τους ψηφοφόρους του κέντρου. «Άκουσα ότι οι πολιτικές επιλογές μου απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ από το κέντρο και το χαρίζουν στο Μητσοτάκη. Και έχω τα επίσημα στοιχεία από το exit poll (…) Tο ΠΑΣΟΚ πήρε το κέντρο μετά από πάνω από 10, 12 χρόνια».

Επιπλέον υποστήριξε ότι θα έπρεπε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πάνε στα όργανα και να δουν τα λάθη που έγιναν στα αστικά κέντρα και να τα διορθώσουν. «Εγώ στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω τις ευθύνες. Εγώ ηγούμαι της προσπάθειας. Δεν ρίχνω σε κανέναν την ευθύνη. Στο αποτέλεσμα που είχαμε οικοδομήσει με κόπους και θυσίες να το κρατήσουμε όρθιο και να μην το αποδομούμε. Άρα να διορθώσουμε και όχι να καταστροφολογούμε. θέλοντας να δείξουμε τι; Ότι το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε το βράδυ των εκλογών; Σε σχέση με ποιον; Εγώ οφείλω να βάζω υψηλούς στόχους γιατί όλοι μαζί πρέπει να μπαίνουμε πάνω από τον πήχη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έχουμε μεγάλους στόχους και αγωνιζόμαστε μαζί να τους πετύχουμε. Και εσύ να προσπαθείς να δημιουργήσεις μίας εικόνα ότι ο μεγάλος ηττημένος της βραδιάς είναι το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ