Ανδρέας Ξανθός στον Realfm 97,8: Μονόδρομος η αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός με δηλώσεις του στον Real fm 97.8 και την εκπομπή του Τέρενς Κουίκ.

Ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι υπό την ηγεσία Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται από «ένα ανοιχτό, πολυφωνικό κόμμα». «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει με αξιοπρέπεια την αριστερά και τις αξίες να εγκαλούμαστε ότι είμαστε πέμπτη φάλαγγα της Δεξιάς. Γιατί αυτό είπε ωμά και ρητά χθες ο κ. Κασσελάκης», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση εάν θα ακολουθήσει τον δρόμο του Πάνου Σκουρλέτη και θα αποχωρήσει ο Ανδρέας Ξανθός απάντησε: «Ναι, νομίζω ότι είναι μονόδρομος πια αυτό. Ειλικρινά με πόνο φυσικά, και με οδύνη γιατί έχουμε ζήσει και άλλες δύσκολες στιγμές».

Όπως εξήγησε ο Ανδρέας Ξανθός πλέον υπάρχει «απίστευτη εχθροπάθεια και την απίστευτη μισαλλοδοξία». «Τώρα υπάρχει ένα κλίμα: να φύγουν τα βαρίδια, να ξεβρομίσει περίπου το κόμμα, να φύγουν τα άρρωστα στοιχεία του. Δεν μπορεί να μιλάει με όρους αρρώστιας και υγείας. Αυτά είναι πράγματα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές», τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός.

«Η ενότητα απαιτεί πολιτικές προϋποθέσεις για να υπάρξει και αυτές οι πολιτικές προϋποθέσεις πλέον δεν υπάρχουν», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ