Ανδρέας Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ για μένα τελείωσε – Δεν θέλω κανέναν περιορισμό στον πολιτικό μου λόγο

Η ελευθερία πολιτικού λόγου είναι το κίνητρο για την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα στο OPEN, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ για μένα τελείωσε».  «Είμαι εδραιωμένος πολιτικός, έχω θέματα για τα οποία μπορώ να μιλώ, χωρίς ξεγελάω κανέναν. Παιδεία Υγεία και εξωτερική πολιτική και οπωσδήποτε το Σύνταγμα, είναι τα θέματα, καθώς για το Σύνταγμα , όπως φαίνεται θα προταθεί και πάλι αναθεώρηση», είπε ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει τώρα; Είπε επίσης  ότι θα παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο, «αλλά όχι πληθωρικά».

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι η απόφασή του «είναι για καλό και είναι και πεντακάθαρη». «Δεν είχα συμφωνήσει κάτι πριν να το κάνω και θα το έκανα ακόμα και αν είχα εκλεγεί. Βέβαια αν είχα εκλεγεί, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο. Ήταν τόσο μεγάλες οι διαφορές, ας πούμε στα θέματα Υγείας, που δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπάρξει σύγκρουση. Ξέρουν πόσες φορές και για πόσα θέματα είχα πει στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι η θέση μου είναι άλλη, αλλά δεν θα κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει το κόμμα. Νομίζω ότι και το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, αλλά και εμένα συνέφερε το να μην συγκρουόμαστε. Γιατί εγώ δεν θέλω να έχω κανέναν περιορισμό στον πολιτικό μου λόγο. Και εκείνοι φυσικά δεν θέλουν να έχουν καθημερινές τριβές.».

Οι στρατηγικές διαφορές

Αναφερόμενος στην αποστροφή της επιστολής του για «διαφορές», που έχει με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι πρόκειται για «κορυφαίες διαφορές, στρατηγικού χαρακτήρα», που είναι όμως εμπιστευτικό ζήτημα, «κάτι που έχει γίνει σεβαστό και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και από τον ίδιο.» Όπως είπε πρόκειται για ένα «βελούδινο, εν τέλει, με σύνεση και περίσκεψη και από τους δύο», διαζύγιο.

«Για μένα είναι μια πράξη απελευθέρωσης, γιατί από εδώ και πέρα και οι απόψεις μου θα είναι αυτές που είναι χωρίς περιορισμούς, και από την άλλη, αφού είμαι επαγγελματίας (από το 2015 έχω επιστρέψει στη δικηγορία και έχω και το Πανεπιστήμιο) άρα έχω πράγματα να κάνω, είμαι πολιτικό όν. Θα δω τι θα κάνω, αλλά δεν έχω το άγχος για να κάνω κάτι αύριο ή το Σεπτέμβριο», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν είχε ιδέα για όσα έλεγαν περί καθόδου του στις περιφερειακές εκλογές και «αυτό είναι παιχνίδι στην πλάτη σου». «Το ίδιο λεγόταν και τον Σεπτέμβρη του 2021 επειδή είχε βγει πρώτος στην Αττική, στις εσωκομματικές. Λοιπόν όταν σέβεσαι κάποιον του λες: Το θές αυτό, ή δεν το θες; Δεν παίζεις πάνω στην πλάτη του. Αυτά λοιπόν τα σταμάτησα για να μπορώ να ελέγχω την μπάλα», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ