Κρήτη: Πέθανε ο 12χρονος που είχε ανασυρθεί αναίσθητος από την θάλασσα

Θλίψη στην Κρήτη. Ο 12χρονος που είχε ανασυρθεί αναίσθητος από την θάλασσα της Γεωργιούπολης, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το cretapost.gr, ο ανήλικος εξέπνευσε το μεσημέρι της Πέμπτης (13/7), στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν.

Χανιά: Εγκεφαλικά νεκρός ο 12χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα

Τα τεστ που είχαν διενεργηθεί τις δύο προηγούμενες ημέρες στον 12χρονο είχαν δείξει ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός. Οι συγγενείς του παιδιού από την πρώτη στιγμή ήταν ενήμεροι για την κρισιμότητα της κατάστασής του και ήλπιζαν σε ένα θαύμα. Δυστυχώς, όμως, πριν από λίγο το μικρό αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως το αγοράκι ανασύρθηκε από ναυαγοσώστη χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα στην παραλία της Γεωργιούπολης, γύρω στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής 9 Ιουλίου. Αμέσως δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες των ναυαγοσωστών και των διασωστών του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Κρήτη: Αγωνία για τον 12χρονο που κινδύνευσε να πνιγεί στην Γεωργιούπολη – «Εξαιρετικά κρίσιμη» η κατάστασή του

Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί το διασωλήνωσαν και έκριναν ότι έπρεπε εσπευσμένα να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπως και έγινε.

Νωρίτερα σήμερα, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης είχε δηλώσει στην ΕΡΤ ότι η κλινική κατάσταση του παιδιού ήταν πολύ βαριά και τα τεστ που έγιναν έδειξαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ