“Άναψαν” τα αίματα

“Άναψαν” τα αίματα

Πολλοί οι καυγάδες στη χθεσινή συνεδρίαση για το τρίτο μνημόνιο. Με το …καλημέρα «αρπάχτηκαν» οι Γιάννης Στουρνάρας και Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός Οικονομικών συνέδεσε την υπερψήφισή του με την αποφυγή «της άτακτης χρεοκοπίας» και ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «νομοσχέδιο- σφαγείο».

Σε άλλο …καυγά, όταν ο κ. Μητσοτάκης είπε σε κάποια στιγμή ότι «εκείνοι που διαδηλώνουν τώρα έξω είναι πελάτες του παλαιού συστήματος», η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου …εξερράγη κραυγάζοντας «ντροπή, ντροπή. Δεν ντρέπεστε καθόλου;». Ο κ. Μητσοτάκης της είπε ότι «όχι δεν ντρέπομαι, εσείς να σιωπήσετε επιτέλους, φτάνει πια», και η κυρία Κωνσταντοπούλου κάτι είπε αλλά δεν γράφτηκε στα πρακτικά.

Αργότερα ο κ. Στουρνάρας «αρπάχτηκε» και με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νότη Μαριά, ο οποίος του φώναξε από τα έδρανα, ενώ εκείνος μιλούσε στην Επιτροπή Οικονομικών: «Να δανειστείτε χωρίς ρήτρες εξαθλίωσης». Ο κ. Στουρνάρας δεν δίστασε να του απαντήσει αμέσως ρωτώντας τον «από ποιά χώρα;».

«Να πάτε να διεκδικήσετε τις γερμανικές αποζημιώσεις» του αντέτεινε ο κ. Μαριάς. Και ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου δεν άντεξε και του είπε: «Αφήστε τους παλληκαρισμούς, πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα», ενώ απευθυνόμενος και προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δώστε μου προτάσεις για ισοδύναμα που να είναι αξιόπιστες»…

Επίθεση στον κ. Κυρ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε και ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδης λέγοντάς του με πολύ έντονο ύφος: «Είστε γόνος του δημιουργού του πελατειακού κράτους και των χιλιάδων βαπτίσεων και άνθρωπος που δεν έχει σηκώσει στη ζωή του μια πέτρα να την πάει δυο μέτρα  μακρύτερα…».

 

Πηγή; Βηματοδότης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ