Αναμένει το πόρισμα του ΣΔΟΕ η προανακριτική

Αναμένει το πόρισμα του ΣΔΟΕ η προανακριτική 

 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ για τα περιουσιακά στοιχεία των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναμένεται να έχουν στα χέρια τους τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής έως το τέλος της εβδομάδας.

Το πόρισμα, το οποίο συντάχθηκε κατά προτεραιότητα από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ με βάση και τα στοιχεία που εστάλησαν από τα τραπεζικά ιδρύματα, θα αφορά στην περιουσιακή κατάσταση, κινητή και ακίνητη περιουσία, των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου των οποίων τα ονόματα απαλείφθηκαν από την λίστα Λαγκάρντ, δηλαδή των κ.κ. Συμεών Συκιαρίδη, Ανδρέα Ρωσσώνη καθώς και της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι και τα τρία αυτά πρόσωπα κατά την κατάθεση τους στους οικονομικούς εισαγγελείς είχαν υποστηρίξει ότι οι καταθέσεις τους στην ελβετική Τράπεζα ήταν απολύτως νόμιμες και φορολογημένες και ότι οι ίδιοι δεν είχαν καμία σχέση με την νόθευση της λίστας.

Με δεδομένο ότι οι βουλευτές θα πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι συγγενείς του πρώην Υπουργού θα περάσουν το κατώφλι της Επιτροπής εντός της ερχόμενης εβδομάδας προκείμενου να καταθέσουν ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αιχμές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ άφησε η υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και υπεύθυνη της Ομάδας Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου Αικατερίνη Φραντζεσκάκη.

«Η λίστα Λαγκάρντ θα βοηθούσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εντοπίσει γρηγορότερα τις περιπτώσεις που έπρεπε να ελεγχθούν και κατά συνέπεια θα εισέρρεαν πιο εύκολα έσοδα, στα δημόσια ταμεία», είπε σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Φραντζεσκάκη. Μάλιστα υποστήριξε ότι πολλά ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ είναι κοινά με εκείνα που περιλαμβάνει η λίστα των 1.750 «ισχυρών» που κατάρτισε η ομάδα της πριν από λίγους μήνες.

 

Πηγή: real.gr 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ