Αλέξης Γεωργούλης: Ζήτησε τέταρτη φορά την άρση της ασυλίας του

Την Τρίτη 23 Μαϊου η Επιτροπή του Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να συζητήσει το θέμα της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Ανδρουλάκης για Χρονοπούλου: Είναι ντροπή που διέρρευσαν το όνομά της – Καταλαβαίνω γιατί έγινε

Η δικηγόρος του ηθοποιού, Σταματίνα Μαλλά είπε στο Mega ότι ο ίδιος ζήτησε και τέταρτη φορά να αρθεί η ασυλία του και να προχωρήσει η υπόθεση.

«Η εξέλιξη που έχουμε είναι ότι το θέμα της άρσης της ασυλίας του κ. Αλέξη Γεωργούλη έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην επιτροπή Νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την 23η Μαΐου. Είναι δηλαδή στην ατζέντα της Επιτροπής. Ο ίδιος έχει κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του», είπε η δικηγόρος.

Και συνέχισε: «Ωστόσο, εξέφρασε και πάλι την επιθυμία του, όπως το έχει ξανακάνει στο παρελθόν, να αρθεί η ασυλία του χωρίς ακρόαση προς διευκόλυνση και επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να γίνει το συντομότερο δυνατό η άρση της ασυλίας του και να προχωρήσει η υπόθεση».

Γεωργούλης: Έστειλε 4 επιστολές

Ο Αλέξης Γεωργούλης, σύμφωνα με την δικηγόρο του, είχε ζητήσει με επιστολή του στην πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα την άρση της ασυλίας του προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες. Στη συνέχεια έστειλε δεύτερο έγγραφο στην πρόεδρο, και ένα ακόμη στην Επιτροπή μέσω της προέδρου. Αυτή την φορά η επιστολή του εστάλη κατευθείαν στην Επιτροπή.

Σε ερώτηση πότε περίπου προβλέπεται να συμβεί η άρση της ασυλίας, αλλά και πότε θα έχουν στα χέρια τους την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση απάντησε η δικηγόρος: «Το λογικό είναι ότι εφόσον κι ο ίδιος το επιθυμεί, θα σταλεί κατευθείαν στην επόμενη Ολομέλεια προκειμένου να ψηφιστεί η άρση. Δεν θα μπουν καν στην συζήτηση του θέματος, καθώς και η πλευρά του κ. Γεωργούλη επιθυμεί την άρση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ