Ακόμη 10 κατηγορούμενοι για τις μίζες

Ακόμη 10 κατηγορούμενοι για τις μίζες

Νέος γύρος με αποκαλύψεις και νέα πρόσωπα ξεκινά στην υπόθεση με τις μίζες για τα εξοπλιστικά μετά τις απολογίες του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα και του εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας, STN ATLAS, Παναγιώτη Ευσταθίου.

Στην απολογία του στον ανακριτή ο Παναγιώτης Ευσταθίου ανέφερε ότι οι μίζες για τα εξοπλιστικά δίνονταν και μετά το 2005. Πιο συγκεκριμένα εξήγησε ότι οι πληρωμές για τα Asra ξεκινήσαν το 2001 και για τα υποβρύχια το 2002 και το 2003.

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Ευσταθίου οι μίζες που δόθηκαν από το 2001 έως το 2005 έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ και αποκάλυψε ότι και μετά το 2005 πληρώθηκαν μίζες ύψους ακόμη 5 εκατ. ευρώ για τα άλλα δύο προγράμματα.

Ο διάλογος του Παναγιώτη Ευσταθίου με τον ανακριτή:

Ανακριτής: Πότε έγιναν χρονικά οι πληρωμές που αναφερετε στο υπόμνημά σας κατόπιν υπόδειξης της STN ATLAS για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και του ASRAD.

Π. Ευσταθίου: Αν θυμάμαι καλά, για τα υποβρύχια οι πληρωμές έγιναν το 2002-2003 και για το ASRAD το 2001.

Ανακριτής: Θυμάστε συνολικά τι χρήματα δόθηκαν για ππαράνομες πληρωμές για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και για το ASRAD;

Π. Ευσταθίου: Από το 2001 ως το 2005 δόθηκαν περίπου 3 εκατ. ευρώ και για τα δυο προγράμματα. Από το 2005 και μετά, συνολικά 5 εκατ. ευρώ και για τα δυο.

Την ίδια στιγμή ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής κάλεσε σε εξηγήσεις για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα 10 νέα πρόσωπα κυρίως πρώην στρατιωτικούς που συμμετείχαν στις επιτροπές αξιολόγησης των προγραμμάτων και προέκυψαν μετά από την απολογία του Παναγιώτη Ευσταθίου.

Οι κατηγορημένοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να δώσουν στοιχεία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο απολογητικό υπόμνημα του ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας φέρεται να παραδέχ8θηκε ότι έδωσε χρήματα σε διάφορους και να κατονόμασε κυρίως στρατιωτικούς. Ωστόσο δεν αποκάλεσε αυτά τα ποσά «μίζες» εκτός από τα χρήμα απου έδωσε στον συγκατηγορούμενο του Αντώνη Κάντα. Επιπλέον κατηγόρησε τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών για εκβιασμό.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ