Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Χρ.Παππάς

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Χρ.Παππάς

Βολές κατά πάντων εξαπολύει στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και πως ο μόνος λόγος που κρατείται είναι επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

«Δεν είμαι όμως σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να γίνω εγώ η Ιφιγένεια και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την πατρίδα μας, ούτε και στελέχη κομμάτων που πράγματι ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην αίτηση.

Ο ίδιος αναφέρεται σε κυβερνητικές πιέσεις στις οποίες, κατά την άποψή του, υπέκυψε η Δικαιοσύνη ενώ βάλλει και κατά των ΜΜΕ.

«Και όμως εμείς ζήσαμε υπό το βάρος μιας ενορχηστρωμένης ”κατακραυγής” των μέσων ενημέρωσης, χαρακτηριστήκαμε ναζιστές (για επιλογές της νεότητάς μας), ενώ την ίδια ώρα εκείνοι που μας έδιναν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, υπουργοποιούσαν άλλους, παρά το ότι είχαν αυτοί τις ίδιες νεανικές επιλογές μ’ εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Παππάς αναφέρεται και πάλι στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τηρεί αποστάσεις από τον κατηγορούμενο ως δράστη του εγκλήματος Γ. Ρουπακιά για τον οποίο υποστηρίζει πως έδρασε «με βιαιότητα» από δική πρωτοβουλία του, ενώ η πράξη του «είναι βέβαιο ότι εξυπηρέτησε μόνον όλους είναι εναντίον μας και ζημίωσε μόνο το κόμμα μας.

Επικαλέστηκε δε αποσπάσματα δηλώσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη για να ισχυριστεί πως «χρησιμοποίησαν τη Δικαιοσύνη», στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για λόγους καθαρά πολιτικούς.

Ο ίδιος κατηγορεί εκ νέου τα κόμματα ότι “είναι εστίες ατασθαλιών και διασπάθισης δημοσίου χρήματος” ενώ ως προς τις κατηγορίες που του αποδίδονται επαναλαμβάνει στην αίτησή του ότι αρνείται κατηγορηματικά τα περί εγκληματικής οργάνωσης και απέδωσε τη χρονική περίοδο των συλλήψεων στα αυξημένα ποσοστά τα οποία έδιναν οι δημοσκοπήσεις στη Χρυσή Αυγή.

Ως προς την προφυλάκισή του, υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις καθώς, όπως επισημαίνει, ο ίδιος είχε θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης και δεν είναι, όπως ισχυρίζεται ούτε ύποπτος φυγής ούτε υπάρχει φόβος να διαπράξει κανένα αδίκημα αν αφεθεί ελεύθερος.

 

Πηγή: euro2day.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ