Αιχμηρή δήλωση Έφης Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: Έχει άγνοια για τα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει

Η Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έθεσε ένα ερώτημα προς τον συνυποψήφιό της, Στέφανο Κασσελάκη, σχετικά με την δήλωσή του για την κατεχόμενη Κύπρο. Ο Κασσελάκης προκάλεσε αίσθηση με την τοποθέτησή του ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο» της Τουρκίας.

«Χθες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτακη – Ερντογαν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελακη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιο τους” (σ.σ. εννοεί των Τούρκων)», είπε η κ. Αχτσιόγλου και συνέχισε:

«Πρόκειται για ενα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτει σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική».

«Φαντάζομαι ο κύριος Κασελακης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ