Άγρια κόντρα του Μπάμπη Παπαδημητρίου με τους αστυνομικούς για τη λέξη “μπάτσος”

“Φωτιές” άναψε η λέξη “μπάτσος” που χρησιμοποίησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στον τηλεοπτικό “αέρα” του ΣΚΑΪ, με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς (ΠΟΑΣΥ) να εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους, ζητώντας από τον βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει και να ζητήσει “συγγνώμη” για τον προσβλητικό χαρακτηρισμό. Έντονη ήταν η αντίδραση και της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, που αναφέρει σε ανακοίνωσή της “‘Μπάτσος’ είστε και φαίνεστε”.

Ο ίδιος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, υποστηρίζει σε δήλωσή του ότι η αναφορά σε “μπάτσους” είχε “ειρωνική και επικριτική διάθεση” προς τον συνομιλητή του, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και ότι θέλησε να καταδικάσει “την υποτιμητική αντίληψη που διακινείται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο σε βάρος των αστυνομικών”.

Κατά τη χθεσινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου διασταύρωσε τα “ξίφη” του για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος ζητούσε επέκταση του μέτρου σε επαγγελματικές ομάδες, όπως είναι οι αστυνομικοί. “Δηλαδή σας ενδιαφέρει να ‘τρυπήσουμε’ τους ‘μπάτσους’ αλλά δεν σας νοιάζει για τους γέροντες που πεθαίνουνε;”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο μετά το 11:30

Στην ίδια εκπομπή, σήμερα, ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ο οποίος αποχώρησε από το στούντιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναφορά του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

“Απόρησα χθες, για ποιο λόγο δεν επαναφέρατε στην τάξη τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κ. Παπαδημητρίου, όταν ύβρισε χιλιάδες συναδέλφους αστυνομικούς με τον όρο ‘μπάτσος’. Κι εγώ θέλω να ρωτήσω τον πρωθυπουργό της χώρας, συμφωνεί με τον βουλευτή του, όταν μας αποκαλεί ‘μπάτσους’; Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη, διότι εδώ που καθόταν ο υβριστής ο πρόεδρος των αστυνομικών όλης της χώρας δεν μπορεί να κάθεται, γι’ αυτό θα αποχωρήσω”, είπε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος.

Δείτε το βίντεο από το 5:05

Ένωση Αστυνομικών Λάρισας: “Μπάτσος” είστε και φαίνεστε

“Έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στις τάξεις των συναδέλφων, προκάλεσε ο χαρακτηρισμός του βουλευτή της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χαράλαμπου, ο οποίος αποκάλεσε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή τους αστυνομικούς, με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό “μπάτσος”. Να θυμίσουμε λοιπόν στο κ. βουλευτή ότι οι αστυνομικοί δίνουμε στη κυριολεξία το αίμα μας προασπιζόμενοι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, ενώ βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης κάθε λογής κρίσης που βιώνει η Πατρίδα”, αναφέρει σε ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που δημοσιεύει το larissanet.gr, “η εποχή που ο αστυνομικός, “μπάτσος” κατά τον βουλευτή σας, βίωνε την υποτίμηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό σκύβοντας το κεφάλι χωρίς καμία αντίδραση, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Για εμάς, ευτυχώς και για τη πλειοψηφία της κοινωνίας μας, αυτός που υπερασπίζεται το συνάνθρωπό του με την ίδια του τη ζωή είναι κοινωνικός αγωνιστής. Θα περιμέναμε αντί ύβρεως, την άμεση υιοθέτηση του δίκαιου αιτήματος μας, για έμπρακτη ανταμοιβή στον αγώνα που δίνουμε κατά της πανδημίας του covid. Επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είμαστε δεδομένοι κανενός και νιώθουμε πάρα πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά μας.

Για όλους λοιπόν τους ανωτέρω λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα, η απάντηση στον απαξιωτικό χαρακτηρισμό μας είναι ότι: ‘Μπάτσος’ είστε και φαίνεστε!”.

Τι απάντησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ

“Θέλω να πιστεύω ότι κάτι δεν καταλάβατε ή ότι κάπως μπερδευτήκατε. Ότι δηλαδή δεν αντιληφθήκατε πως απευθυνόμενος με ειρωνική και επικριτική διάθεση προς τον συνομιλητή μου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησα πως το μόνο που ενδιαφέρει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι “να τρυπήσουμε τους μπάτσους”, αναφορά που με απόλυτη σαφήνεια καταδικάζει την υποτιμητική αντίληψη που διακινείται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο σε βάρος των αστυνομικών”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου σε ανακοίνωσή του προς τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

“Προς κύριο Γρηγόρη Γερακαράκο
Πρόεδρο ΠΟΑΣΥ
Ενταύθα

Κύριε πρόεδρε,

Πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι δημιουργήσατε σήμερα τηλεοπτικό θέαμα και ότι καταφέρεστε δημοσίως σε βάρος μου διακινώντας τον απαράδεκτο και ψευδή ισχυρισμό ότι θεωρώ “μπάτσους” τους αστυνομικούς. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι δεν καταλάβατε ή ότι κάπως μπερδευτήκατε. Ότι δηλαδή δεν αντιληφθήκατε πως απευθυνόμενος με ειρωνική και επικριτική διάθεση προς τον συνομιλητή μου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησα πως το μόνο που ενδιαφέρει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι “να τρυπήσουμε τους μπάτσους” αναφορά που με απόλυτη σαφήνεια καταδικάζει την υποτιμητική αντίληψη που διακινείται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο σε βάρος των αστυνομικών.

Δεν γνωρίζω τα κίνητρα της αναίτιας επίθεσης εναντίον μου. Δεν σας επιτρέπω όμως να με κατηγορείτε, με τον τρόπο μάλιστα που το κάνατε, όταν σταθερά και αταλάντευτα, ακόμη και σε πολύ δύσκολες στιγμές, είμαι από τους λίγους που υπερασπίζεται χωρίς υπεκφυγές το έργο και κυρίως τις γυναίκες και τους άνδρες της Αστυνομίας.

Όταν θυμώνετε και κυνηγάτε και προσβάλλετε έναν άνθρωπο, δημοσιογράφο, βουλευτή, καλά θα κάνετε να γνωρίζετε την προσωπικότητα, το έργο του και τη στάση ζωής του. Διαφορετικά με τη συγκεκριμένη στάση σας, επιβεβαιώνετε όσους δηλητηριάζουν τους συμπολίτες μας εναντίον του δύσκολου έργου των αστυνομικών”.

Γρηγόρης Γερακαράκος

ΠΟΑΣΥ: Φιλότιμο, δεν υπάρχει;

Σε ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ζητεί από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου “άμεσα να ανακαλέσει και να ζητήσει ‘Συγγνώμη’ για τον προσβλητικό χαρακτηρισμό”, διαφορετικά, όπως επισημαίνεται “θα αντιμετωπιστεί από την Ομοσπονδία μας το ίδιο όπως αντιμετωπίζονται όσοι και όσες υποπίπτουν στο ίδιο ατόπημα”.

Αναλυτικά, η ΠΟΑΣΥ αναφέρει:

“Για άλλη μια φορά χθες, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο πρώην έγκριτος δημοσιογράφος και νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπάμπης ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, στο πλαίσιο τηλεοπτικής αντιπαράθεσης στο ΣΚΑΪ με άλλους Βουλευτές για την υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολιασμού σε ειδικές κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες εργαζομένων, μίλησε απαξιωτικά για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, προκαλώντας μας αλγεινή εντύπωση.

Μάλιστα, το πρόβλημα καθίσταται ακόμα πιο σοβαρό καθόσον ουδείς εκ των συνομιλητών του, πολλώ δε μάλλον οι οικοδεσπότες της εκπομπής, δεν τον επανέφεραν στην τάξη, όταν ο κ. Βουλευτής «αναρωτήθηκε» αν πρέπει «να τρυπήσουμε τους μπάτσους»!!!

Κατόπιν τούτων, σήμερα, ως καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, αντέδρασε, ως όφειλε, ακαριαία και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε, ζητώντας συγγνώμη από το πάνελ και θέτοντας βεβαίως το ερώτημα προς τον κ. Πρωθυπουργό, αν συμφωνεί με την ύβριν που εκστομίστηκε από τον κ. Βουλευτή.

Ας γνωρίζουν όλοι και όλες ότι οι προσβλητικές και ρηχές προσεγγίσεις κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τον Έλληνα και την Ελληνίδα Αστυνομικό, βλάπτουν όσους τις διατυπώνουν και σε κάθε περίπτωση δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων μας.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη δυσφορία που προκαλούν τέτοιες συμπεριφορές στο αστυνομικό προσωπικό και να τις καταδικάσουν.

Επίσης, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, οφείλουν να πράξουν τα δέοντα. Η Ελληνική Αστυνομία ως βασικός πυλώνας προάσπισης του κράτους δικαίου δικαιούται το σεβασμό όλων και όχι τη λοιδορία και τη χλεύη, ιδίως δε από επίσημα χείλη.

Τέλος, καλούμε και τον ίδιο τον κ. Βουλευτή, άμεσα να ανακαλέσει και να ζητήσει «Συγγνώμη» για τον προσβλητικό χαρακτηρισμό, διαφορετικά θα αντιμετωπιστεί από την Ομοσπονδία μας το ίδιο όπως αντιμετωπίζονται όσοι και όσες υποπίπτουν στο ίδιο ατόπημα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ