Αυτή θα είναι η όψη της νέας Βουλής – Πού θα καθίσουν οι «Σπαρτιάτες», η ΝΙΚΗ και η Πλεύση Ελευθερίας

Την παρθενική τους είσοδο στη ελληνική Βουλή πέτυχαν τα κόμματα «Σπαρτιάτες», «Νίκη» και «Πλεύση Ελευθερίας». Από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προέκυψε ότι συνολικά 8 θα είναι τα κόμματα της νέας Βουλής, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση

Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχει από το βράδυ της Κυριακής, είναι το πώς θα καθίσουν οι βουλευτές των 8 κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Υπηρεσίες της Βουλής θα κληθούν να «χωρέσουν» 8 κόμματα στην Βουλή, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Με ορισμένες αλλαγές και προσαρμογές, η νέα Βουλή θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους νεοεισερχόμενους βουλευτές των «Σπαρτιατών», της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη σειρά αναμένεται να βρεθούν και να αναπτυχθούν προς τα πάνω, από τα δεξιά προς τα αριστερά, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ , ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, όπως έγινε και στην προηγούμενη Βουλή. Στο πάνω διάζωμα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, θα καθίσουν οι Σπαρτιάτες, η Νίκη, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας.

Οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και της «Νίκης» αναμένεται να καταλάβουν τα έδρανα στα οποία βρίσκονταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής το 2015. Η Ελληνική Λύση θα κρατήσει τα έδρανά της, ενώ στα έδρανα του ΜέΡΑ25 θα καθίσουν οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ