Άδωνις Γεωργιάδης: Τι απαντά στον Realfm 97,8 για το επικείμενο δημοσίευμα των New York Times

Το κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σήμερα έχει τίτλο «Ο Άδωνις, τρία λάπτοπ και ένα ρολόι» και προαναγγέλλει δημοσίευμα των «New York Times» που εμπλέκει τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Huawei σε υπόθεση διαφθοράς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι μυστικές υπηρεσίες, κατά πιθανότητα, της Λιθουανίας, παρακολουθούν, για λογαριασμό των ΗΠΑ, τον κινεζικό κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας Huawei και τις δραστηριότητές του, στην Ευρώπη. Η παρακολούθηση συμπίπτει χρονικά με την πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στην εταιρεία Huawei, και μέσω αυτής στην Κίνα, σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αναφέρει ότι: «Από την παρακολούθηση, από τα λεγόμενα δηλαδή των παρακολουθούμενων, προκύπτει ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, ο αδελφός του Άδωνι έλαβε ως δώρο από την εδώ αντιπροσωπεία της Huawei ένα λάπτοπ και πως τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, ο ίδιος ο Άδωνις ζήτησε, υποτίθεται για λογαριασμό μιας τηλεπαρουσιάστριας, ένα τηλέφωνο και ένα λάπτοπ. Και πως αργότερα ζήτησε ένα λάπτοπ για τον γιο του, και πως όλα αυτά συνιστούν… δωροδοκία του Γεωργιάδη, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπουργός Ανάπτυξης!». Επί της ουσίας δηλ. το δημοσίευμα της New York Times θα αναφέρει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε δώρα από στελέχη της Huawei προκειμένου να αναλάβει δουλειά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το big project του 5G.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα

«Η εφημερίδα NY Times μου έχει απευθύνει κάποια ερωτήματα με βάση κάποια ευρήματα που έχουν από το κινητό Κινέζου αξιωματούχου. Έχω δώσει την απάντησή μου. Η απάντηση είναι απλή: η εταιρεία Huawei δεν πήρε καμία δουλειά στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια, μηδέν. Και σίγουρα δεν πήρε καμία από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, μηδέν. Δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο με αυτή την εταιρεία» ανέφερε.

«Το αν εγώ έχω έναν φίλο στη Huawei και ο φίλος αυτός μου έφερε δύο τηλέφωνα, τα οποία πλήρωσα, αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί αφορά κάποιον. Μιλάμε για δύο τηλέφωνα των 400 ευρώ. Λέτε να δωροδοκήθηκα με 2 τηλέφωνα; Το laptop είναι υποτίθεται ένα μήνυμα που είπα για μια γνωστή μου, που με ρώτησε αν μπορώ να της βρω ένα laptop και την έφερα σε επαφή αν μπορεί να βρει σε καλύτερη τιμή. Αυτό είναι δωροδοκία;» συμπλήρωσε.

«Το πιο κωμικό αυτής της υπόθεσης είναι το ερώτημα αν έπαιξα τένις με κάποιον από την Huawei. Το αφήνω, πάμε παρακάτω» σχολίασε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ