Άδωνις Γεωργιάδης για τον πληθωρισμό: «Ποιος είμαι, ο Σούπερμαν;

Για τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή τουAction 24.

«Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τρέχει με 14,7%. Είμαστε η τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλάκα μου κάνεις. Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι θα ανεβαίνουν τα τρόφιμα σε όλο τον πλανήτη, αλλά στην Ελλάδα θα πέφτουν; Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι ο Γεωργιάδης είναι ο Ιησούς Χριστός και θα γεννήσει και ψάρια;» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ανεβαίνουν οι τιμές αφού πληθωρισμό έχουμε . Τι θα πέφτουν; Ο Γεωργιάδης θα ρίξει τον πληθωρισμό; Το θέμα είναι “πάμε καλύτερα συγκριτικά από τους άλλους;”. Αυτό είναι το ερώτημα  Ό,τι βλέπεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ είναι εισαγόμενο. Ακόμα και τα εγχωρίως παραγόμενα είναι εισαγόμενα στην πραγματικότητα.  Όταν εισάγεις κάτι το αγοράζεις ακριβότερα αφού έξω υπάρχει πληθωρισμός. Θα το πουλάς φθηνότερα; Φιλάνθρωπος είσαι;» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πληθωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.  «Βγήκε χθες η Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και είπε σοκ ανέβηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο από το 10,1% στο 10,4%. Η Ελλάδα μας με τα καλάθια της, με τον Γεωργιάδη να τον βρίζετε, με το market pass, έχει πληθωρισμό 6,2%. Το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι ολόκληρη αυτοκρατορία είχε πληθωρισμό 10,4 %. Μου ζητάς να εξαφανίσω ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Ποιος είμαι ο Σούπερμαν; Θα κάνετε καμιά κριτική της προκοπής επιτέλους; Δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση σοβαρών ανθρώπων. Με ρωτάτε δηλαδή σε εποχή παγκόσμιο πληθωρισμού αν ανεβαίνουν οι τιμές. Εντάξει. Είμαι ο Μάγος Μέρλιν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ