Άδωνις: Αν η ΝΔ συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχω

Την πρόθεσή του να μη συμμετέχει μετεκλογικά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα και της Αγγελικής Λάζου.

“Είμαι πολύ υπέρ της εθνικής συνεννόησης, έχω συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, στην κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου για την ακρίβεια και στην κυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ του Αντώνη Σαμαρά. Άρα έχω αποδείξει στην πράξη ότι μου αρέσει η εθνική συνεννόηση και δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπερβαίνουμε τα κομματικά μας τείχη” ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Αλλά μια κυβέρνηση κατά τη δική μου γνώμη για να έχει σημασία πρέπει να έχει και μια προγραμματική συμφωνία, μια προγραμματική σύγκλιση, να ξέρει δηλαδή τι θέλει να κάνει. Αυτή τη στιγμή για εμένα το διακύβευμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Εάν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, πράγμα για το οποίο αγωνίζομαι κι εύχομαι, θα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα προσπαθήσει σε συνεννόηση με την τρόικα να αλλάξει το μνημόνιο του Τσίπρα και του Καμμένου. Να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής και να προχωρήσει σε μείωση των κρατικών δαπανών και αντίστοιχη μείωση των φόρων” συνέχισε προσθέτοντας ότι “αν έχουμε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο συγκυβερνητικός μας εταίρος που έφτιαξε αυτό το μνημόνιο το οποίο στηρίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στους φόρους κι έχει ξεχάσει τελείως τη μείωση των κρατικών δαπανών και τις μεταρρυθμίσεις, ότι θα ήταν σύμφωνος σε μια τέτοια πολιτική”.

Ακούστε το ηχητικό

Διαβάστε επίσης

Άδωνις: Η απόσυρση του ΛΑΟΣ μου δημιούργησε θλίψη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ