Αχτσιόγλου: «Ανέτοιμος ο Κασσελάκης – Είναι δυνατόν ο Τσίπρας να επέλεγε υπονομευτές του;»

«Ο κ. Κασσελάκης ομολόγησε την ανετοιμότητά του» δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σχετικά με το email που επικαλέστηκε ο κ. Κασσελάκης, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε «όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μου έστειλε ένα mail με κάποιες ιδέες. Τα είδα, τα έλαβα υπόψιν μου όπως και των υπολοίπων στελεχών και στην συνέχεια ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου. Μάλιστα δέκα ημέρες μετά ο ίδιος δήλωσε την πλήρη στήριξή του στην δικιά μου υποψηφιότητα, λέγοντας ότι καλύπτει απολύτως τις ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, και ότι η δική μου υποψηφιότητα είναι αυτή που μπορεί να δώσει προοπτική και στην παράταξη και στον Ελληνικό Λαό για μια εναλλακτική θέση σε σχέση με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Ανέφερε ότι «όσες φορές έχω ζητήσει να γίνει διάλογος δεν έλαβα απάντηση». Αναρωτήθηκε εάν επειδή δεν του απάντησε στο email αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιο είναι το επιχείρημα; Έστειλα ένα email στην Αχτσιόγλου και επειδή δεν μου απάντησε ή επειδή δεν με έκανε μέλος της ομάδας της κατεβαίνω υποψήφιος;» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου .

Σχετικά με τη θέση του συνυποψηφίου της για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων απάντησε: «Με τη θέση του για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων λέτε να διαφωνώ εγώ που τις επανέφερα στη χώρα όταν ήμουν υπουργός Εργασίας;».

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Πρόκειται για ένα κορυφαίο θεσμικό πολιτειακό και πολιτικό λειτούργημα και πρέπει κανείς να αποφασίζει με βάση το πολιτικό σχέδιο και την ετοιμότητα του προσώπου να αναλάβει την ευθύνη για ένα τέτοιο ρόλο για μία τέτοια θέση» τόνισε στην συνέχεια.

«Ανέτοιμος ο Κασσελάκης»

Για το ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έκανε λόγο περί «κρατιδίου» της Τουρκίας αναφερόμενος στα Κατεχόμενα, τόνισε: «Δεν έχω τη αίσθηση ότι επρόκειτο περί γλωσσικού ολισθήματος. Βεβαίως ανακάλεσε. Με αυτό που είμαι μετά ομολόγησε την ανετοιμότητά του να ανταποκριθεί με την ευθύνη που συνεπάγεται αυτή η θέση».

Για το ζήτημα του επαγγελματικού στρατού που έθεσε ο κ. Κασσελάκης, για το οποίο όπως σημείωσε, υπάρχουν τεράστια ζητήματα για τη χώρα. «Ποιο είναι το πολιτικό σχέδιο; Δεν έχω κατανοήσει. Να γίνει επαγγελματικός στρατός στη χώρα; Και τι θα γίνει με την άμυνα της χώρας;… Και αυτό σημαίνει ότι οι νέοι άνθρωποι που είναι φτωχότεροι θα υπηρετούν ενώ οι πλουσιότεροι δεν θα υπηρετούν;» αναρωτήθηκε.

«Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι κανόνες πρέπει να τηρούνται»

«Μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα της παράταξης. Έχω μια διαδρομή. Η εμπειρία είναι σημαντική για το αξίωμα που αναμετριόμαστε την Κυριακή» διαμήνυσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι έχει συνυπάρξει με στελέχη που σήμερα της ασκούν κριτική. Προϋποθέσεις όπως ανέφερε «το πολιτικό πλαίσιο το οποίο εγώ το έχω εκφράσει εν συνόλω» και «να μην υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις ή στοχοποιήσεις που δημιουργούν ρήξη στους θεσμούς».

Σχετικά με το αν θα κάνει διαγραφές αν χρειαστεί διαμήνυσε επίσης ότι «η αυστηρή τήρηση των κανόνων από ένα μέλος μέχρι τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι κορυφαία παράμετρος για σεβαστούμε τον κόπο όλων μας».

«Οι πολίτες καταλόγιζαν στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα αξιοπιστίας»

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «αν κάτι οι πολίτες μας καταλόγιζαν ήταν ζήτημα αξιοπιστίας».

«Εγώ μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα, έχουμε συνυπάρξει στο παρελθόν όχι με τον κ. Κασσελάκη αλλά με τους υπολοίπους, αρκεί να υπάρχει ο σεβασμός» τόνισε με αφορμή την κριτική που δέχεται από τον κ. Πολάκη.

«Είναι δυνατόν ο Τσίπρας να επέλεγε υπονομευτές του;»

Σχετικά με τις δηλώσεις ότι τα στελέχη που υπονόμευαν τον Αλέξη Τσίπρα είναι όλα από την πλευρά της, τόνισε: «Ήταν μία ακραία συκοφαντική επίθεση που προσβάλλει και την δική μου πορεία και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Αν ρίξει κανείς μία ματιά στο ποιους ανθρώπους επέλεγε ο Αλέξης Τσίπαρς να έχει στο πλευρό του όλες τις στιγμές, ακόμα και στην τελευταία προεκλογική του εμφάνιση, τον Ιούνιο που παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα δει ότι ήμουν εγώ, ο κ. Χαρίτσης κ.ά. Είναι δυνατόν να επέλεγε υπονομευτές για να στέκονται στο πλευρό του; Μία τέτοια τοποθέτηση είναι παντελώς αναληθής, θεωρώ ότι δεν ανταποκρίνεται και σε αυτό που είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέλεγε τους ανθρώπους που μπορεί να συνεργάζεται, να έχει εμπιστοσύνη και να φέρνουν αποτελέσματα στην δουλειά τους. Έχω μία διαδρομή. Δεν εμφανίστηκα σήμερα»

Η κ. Αχτσιόγλου πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ότι επέλεξε μία στάση σιωπής, διότι θα ήταν καθοριστική μία παρέμβασή του. Κατά την γνώμη μου επέλεξε ορθώς αυτήν την στάση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μηνύματα και σήματα. Με τον τρόπο του έχει δώσει το σήμα του ως προς το τί πρέπει να γίνει στον πολιτικό διάλογο».

Δεσμεύθηκε τέλος ότι θα δώσει έμφαση αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη λειτουργία του κράτους, στην οικονομία, στην εργασία και στα δικαιώματα, αναφέροντας ότι στις πρώτες 20 ημέρες θα προτείνει με νομοθετική ρύθμιση την καθιέρωση των 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα. «Να έχουμε την πρωτοβουλία, όχι να απαντάμε απλώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ