Με πόσες δυνάμεις ρίχνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στις πυρκαγιές – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από το βράδυ της Τρίτης, που όπως μεταδώσαμε στο enikos.gr, μετά την σύσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα και μεγάλη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οι δυνάμεις, με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αυξήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Έτσι, το πρωί της Πέμπτης, επιχειρούσαν συνολικά 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως, 4 ερπυστριοφόρα μηχανήματα του Μηχανικού, καθώς και 39 Αεροσκάφη και Ελικόπτερα για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση πληγεισών περιοχών καθώς και περιοχών επικίνδυνων για πρόκληση πυρκαγιάς.

Αμέσως μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι «η συνδρομή αυτή των ΕΔ από σήμερα (σ.σ. χθες) και καθ΄ όλο τον μήνα Αύγουστο ενισχύεται έτι περαιτέρω με διπλασιασμό των περιπόλων πυρασφάλειας και πυροφυλακίων που θα ξεπεράσουν τον συνολικό αριθμό των 300, σε όλες τις πληγείσες περιοχές καθώς και σε περιοχές υψηλού κινδύνου για πρόληψη πυρκαγιάς».

Οι φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις του Στρατού σε Βαρυμπόμπη, Αρχαία Ολυμπία και Εύβοια αποτυπώνουν μέρος από το μέγεθος της κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr έχει αυξηθεί μεταξύ άλλων και η διάθεση των ελικοπτέρων που συνδράμουν στο έργο της αεροπυρόσβεσης.

Ο αρχικός σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας προέβλεπε την διάθεση 2 ελικοπτέρων από την Αεροπορία Στρατού. Ωστόσο, αρκετές ημέρες πριν τους καύσωνες, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, τα ελικόπτερα αυξήθηκαν σε 4 και από την Τρίτη, μετά την σύσκεψη με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αποφασίστηκε η διάθεση επιπλέον 5 ελικοπτέρων.

Δείτε τις εικόνες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ