Η απάντηση του Βελόπουλου στην πρόταση Λοβέρδου για τους ανεμβολίαστους βουλευτές

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελληνικής Λύσης στην πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος έθεσε θέμα με τους ανεμβολίαστους βουλευτές. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ πρότεινε οι βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και αρνούνται να εμβολιαστούν, να μην τους επιτρέπεται να παίρνουν τον λόγο στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές αλλά να τοποθετούνται μέσω διαδικτύου.

“Η Ελληνική Λύση απάντα στον κύριο Λοβέρδο: επειδή μας προκαλείτε λέγοντας ότι οι βουλευτές που δεν εμβολιάστηκαν να μην μπαίνουν στο κοινοβούλιο, εμείς προτείνουμε τα κόμματα που χρωστούν δάνεια όπως το κιναλ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην μιλάνε οι βουλευτές στη Βουλή μέχρι να ξεχρεώσουν”, έγραψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στο Twitter, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Λοβέρδος.

“Συνεχίζετε να κάνετε λάθη στην αντιμετώπιση της νόσου του covid. Εμείς δεν είμαστε αντιεμβολιαστές. Αντίθετα, είμαστε εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού με ένα αμφιβόλου ποιότητος εμβόλιο. Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές, είμαστε λογικοί. Έχουμε επιφυλάξεις”, είπε πρόσφατα σε ομιλία του στη Βουλή ο κ. Βελόπουλος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Επίσης, είχε καλέσει τους βουλευτές που δηλώνουν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, να επιδείξουν τα δικά τους πιστοποιητικά εμβολιασμού.Σημειώνεται ότι πρόσφατα και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας αποκάλυψε σε διάλογο που είχε με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά ότι δεν έχει εμβολιαστεί.

Η πρόταση Λοβέρδου

“Δεν μπορεί οι ανεμβολίαστοι βουλευτές να συμμετέχουν στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές. Να συμμετέχουν μέσω διαδικτύου. Ο Πρόεδρος της Βουλής να το διασφαλίσει. Κυβέρνηση-Δάσκαλε που δίδασκες…” έγραψε στο Facebook ο κ. Λοβέρδος.

Όπως πρότεινε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, θα ασκούν κανονικά τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα από το σπίτι τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που υπάρχει, και απλώς δεν θα πηγαίνουν στη Βουλή. Κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, εξαιρώντας τους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί για λόγους υγείας. “Δεν μπορείς να θεσπίζεις υποχρεωτικότητα για κατηγορίες πολιτών και στη Βουλή που υπάρχουν 300 βουλευτές, να αδιαφορούμε αν ο διπλανός μας έχει ή δεν έχει εμβολιαστεί. Ο πρόεδρος της Βουλής να υποχρεώσει όποιον δεν εμβολιάζεται να μιλάει από το σπίτι του, αφού υπάρχει η δυνατότητα” τόνισε.

“Χρειάζεται η Βουλή να δώσει πρώτη το καλό παράδειγμα. Ειδάλλως σε τι διαφέρουμε από αυτούς που διαδήλωναν χθες κατά των εμβολιασμών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ