ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: “Πόλεμος” ανακοινώσεων για το ευρω-ψήφισμα περί αμβλώσεων

Άγρια κόντρα ξέσπασε την Πέμπτη ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταγγελία του Νάσου Ηλιόπουλου ότι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές υπερψήφισαν εναντίον του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σε πρωινή του δήλωση κατήγγειλε ότι «οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αμφισβητούν το κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση και ψήφισαν υπέρ της καταγγελίας έκθεσης, που χαρακτηρίζει ως “ανθρώπινο δικαίωμα” το δικαίωμα στην άμβλωση». Συμπλήρωνε πως «ακροδεξιοί και συντηρητικοί σε ολόκληρη την Ευρώπη κάνουν ό,τι μπορούν για να μας γυρίσουν σε ένα παρελθόν χωρίς δικαιώματα. Νομίζουν ότι το γυναικείο σώμα τους ανήκει, νομίζουν ότι οι ζωές μας τους ανήκουν. Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Η ηγεμονία ακροδεξιών ιδεών στο εσωτερικό της είναι ολοφάνερη». Και καταλήγοντας επισήμανε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Για άλλη μια φορά ο σκοταδισμός θα ηττηθεί».

Η δήλωση Ηλιόπουλου προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την απάντηση της ΝΔ, η οποία μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Τάσου Γαϊτάνη κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για διασπορά fake news. «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν και παραμένει αγαπημένο σπορ του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης και πρόσθεσε: «Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε υπερψήφισαν έκθεση εναντίον του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, η νομοθέτηση του οποίου είναι άλλωστε αρμοδιότητα των Εθνικών Κοινοβουλίων. Η Νέα Δημοκρατία σταθερά στηρίζει αυτό το δικαίωμα των γυναικών. Είναι λυπηρό ο ΣΥΡΙΖΑ, για πολλοστή φορά, να ευτελίζει τις διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου για να δημιουργεί εντυπώσεις στο εσωτερικό της χώρας και να διασπείρει συνεχώς fake news λόγω πολιτικής ένδειας».

Για να ακολουθήσει ανταπάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχόλιο της η Κουμουνδούρου ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι για μια ακόμη φορά. Στο ευρωκοινοβούλιο η Νέα Δημοκρατία, μη ικανοποιημένη με την έκθεση της επιτροπής FEMM για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων, η οποία θεωρεί την άμβλωση θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ψήφισε να απορριφθεί η έκθεση ως απαράδεκτη. Αυτό η Νέα Δημοκρατία το έπραξε από κοινού με τα πιο αντιδραστικά και ακροδεξιά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Στη συνέχεια σήμερα, η ΝΔ υπερψήφισε τα «εναλλακτικά ψηφίσματα» υπερσυντηρητικών πλευρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ενσωματώνουν λόγο ο οποίος υποσκάπτει τα Δικαιώματα Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (SRHR) και ενθαρρύνει τους αρνητές του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών στην Υγεία, την Αυτοδιάθεση και την Αξιοπρέπεια. Ωστόσο, ο κ. Γαϊτάνης συνεχίζει την παράδοση του κ. Ρωμανού. Καταφεύγει στα ψέματα και επιβεβαιώνει ότι η ακροδεξιά στροφή του κ. Μητσοτάκη έχει πλέον συντελεστεί σε όλα τα επίπεδα», συμπληρώνει στο σχόλιο του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Το ερώτημα προς τη ΝΔ είναι απλό: ψήφισαν ή δεν ψήφισαν τις προτάσεις της ακροδεξιάς;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ