Κυμπουρόπουλος: Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά των αμβλώσεων” είπε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αναφερόμενος στο ψήφισμα κατά των αμβλώσεων που αναφέρει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού “πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης”.

“Την προηγούμενη Πέμπτη υπήρχε ένα ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο αφορούσε τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών υπήρχε μία τροπολογία, και είναι η συγκεκριμένη τροπολογία για την οποία γίνεται η συζήτηση, που αφορούσε το δικαίωμα των παιδιών στη ζωή. Μεταξύ αυτών υπήρχε και μια τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή, αυτό ήταν που ψήφισα” είπε μιλώντας στο OPEN ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

“Είμαστε ως Ελλάδα υπέρ των αμβλώσεων και αυτό που ψήφισα εγώ ήταν κάτι που ψήφισα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα κατανοώ πλήρως ότι κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να υπερασπίζεται τους βουλευτές του, οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπερασπίζονται το κόμμα και να πηγαίνουν υπέρ των θέσεων”, σημείωσε.

“Φυσικά, κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αν θέλει να κρατήσει ή δεν θέλει να κρατήσει το παιδί. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες των γυναικών που θέλουν να κρατήσουν το παιδί αλλά δεν μπορούν λόγω του ότι δεν υπάρχει ένα σύστημα να το υποστηρίξει. Πρέπει να το δούμε και αυτό, πρέπει το κράτος να είναι συμπαραστάτης, αν είναι αρωγός και συνεργάτης έτσι ώστε μία μάνα, μία γυναίκα που θέλει να γεννήσει το παιδί της να μπορεί να το υποστηρίξει για να έχει μία ασφαλή στέγη, μια ασφαλή εργασία και να γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις χωρίς δυσκολία έτσι ώστε να μπορεί να προστατεύσει το παιδί της”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Κυμπουρόπουλος τονίζοντας ότι κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ