Κυμπουρόπουλος: Ψήφισε κατά του δικαιώματος στην άμβλωση – Οι αντιδράσεις και η ανακοίνωση της ΝΔ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάχθηκε επί της ουσίας κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Την κίνηση αυτή καταδίκασαν κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως και χρήστες των social media, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ, αναφέροντας ότι “η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του”.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ενέκρινε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναφέρει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού “πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης”.

Η στάση του προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο να αναφέρει ότι “η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η ‘μεταρρύθμιση’ προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών”. Το Μέρα25 αναφέρει πως “μετά τον κ. Ζαγοράκη που «εκ παραδρομής» ψήφισε κατά των #ΛΟΑΤΚΙ και ο κ. Κυμπουρόπουλος επέλεξε να στοιχηθεί με την ακροδεξιά στο Ευρωκοινοβούλιο, ψηφίζοντας κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Η ακροδεξιά λύνει και δένει στο κυβερνών κόμμα”.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνεται ότι “η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του”.

Ο ίδιος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως στο ζήτημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ