Βουλή: Κόντρα Παπαθανάση – Γιαννούλη για το tweet του Νίκου Ρωμανού

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση για το tweet του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού σχετικά με τον φερόμενο ως δράστη του βιασμού στα Πετράλωνα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννούλης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Ρωμανού. Τον χαρακτήρισε «αχρείο» και «παιδαρέλι». «Αυτός ο αχρείος. Το παιδαρέλι που έχετε στο γραφείο τύπου ανακυκλώνει την χυδαιότητα μέσα από μια συγγνώμη. Η συγγνώμη θέλει παλικαριά και ειλικρίνεια αλλιώς είναι υποκρισία» είπε χαρακτηριστικά για να σπεύσει στη συνέχεια να απαντήσει ο κ. Παπαθανάσης.

«Εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιαννούλη, μπορείτε να μιλάτε στη ΝΔ για ψέματα; Εσείς οι πρωταθλητές των fake news που δεν είχατε το θάρρος και την τόλμη να ανακαλέσετε τα fake news που ανακοινώνετε; Αντίθετα, ο νέος για τον οποίο μιλήσατε, έκανε tweet και είπε ότι είναι λάθος η ανακοίνωση. Είχε το θάρρος και την τόλμη. Εσείς πότε δείξατε ανάλογο θάρρος και τόλμη;», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

Η απάντηση του κ. Παπαθανάση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γιαννούλη που πήρε τον λόγο και ανέφερε: «Ειλικρινά επειδή δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση. Κ. Παπαθανάση σας παρακαλώ να σέβεστε το γεγονός ότι κοινοβουλευτικός διάλογος περιέχει στοιχεία διαλόγου που δεν μπορείτε να τα υποβαθμίζετε με τον δικό σας αξιακό πολιτικό κώδικα. Να είστε λίγο πιο σεμνός. Έχω εκλεγεί βουλευτής. Λίγη σεμνότητα ως κληρονομιά από τον Κώστα Καραμανλή θα μπορούσατε να την έχετε».

Για να ακολουθήσει ανταπάντηση από τον κ. Παπαθανάση, ο οποίος υποστήριξε: «Σέβομαι απόλυτα τη διαδικασία. Απλά είπα ότι σήμερα συζητάμε ένα σχέδιο νόμου και θα ήθελα να ακούσω και την άποψη σας. Σας είπα, όμως, κάτι συγκεκριμένο ότι ο κ. Ρωμανός ανακάλεσε. Είχε το θάρρος και την τόλμη. Επί της ουσίας ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ