Λιμάνι Πειραιά – Πλεύρης: Να πληρώσουν αποζημιώσεις στους επιβάτες αυτοί οι μάγκες

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, σχολίασε τα όσα έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά επειδή μέλη της ΠΕΝΕΝ είχαν αποκλείσει την είσοδο του πλοίου “Blue Star Delos” πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

“Εξαγγέλθηκε μια απεργία που κρίθηκε παράνομη. Άρα αυτοί που συνέχισαν και επέμεναν παρανομούσαν και ταλαιπωρούσαν τον κόσμο. Επειδή εδώ είμαι ως κυβερνητικός βουλευτής και δεν είμαι ως σχολιαστής, αυτή η πράξη θα πρέπει να έχει συνέπειες. Οι συνέπειες είναι απλές: όταν κάποιος παρανομεί, αυτομάτως οφείλει το αρμόδιο υπουργείο να στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα. Έχουν παρανομήσει. Η απόφαση έλεγε ότι είναι παράνομη η απεργία. Η κυβέρνηση δρα μέσω της νομιμότητας. Δεύτερον, εγώ πιστεύω στις συνέπειες όποιου παρανομεί, θα πρέπει να αποζημιωθούν οι επιβάτες που έχουν μείνει εκεί δύο ώρες και θα πρέπει να διεκδικηθούν με καταλογισμό τα χρήματα της αποζημίωσης από αυτούς τους μάγκες, οι οποίοι λένε παρανομώ, γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου τα δικαστήρια που λένε ότι παρανομώ, αφήνω τον κόσμο να περιμένει” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Το νομοσχέδιο να το συζητήσουμε 100 φορές. Αυτή τη στιγμή κρίνω τους ανθρώπους που έχουν παρανομήσει. Όταν κάποιος παρανομεί, και πολίτες που είναι 8 με 9 μήνες σε lockdown θέλουν να πάνε στο νησί και έχουν έναν τύπο με ντουντούκα, που παρανομεί, δικαίωμά του να απεργήσει αλλά κρίθηκε παράνομη, και σου λέει με το έτσι θέλω θα κρατήσω εσένα. Δικαίωμα είναι και αυτό της μετακίνησης του πολίτη” πρόσθεσε.

“Εισαγγελέα και αποζημίωση στους επιβάτες” υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχε προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ