• Γεωργιάδης για Πελώνη: Ως δημοσιογράφος είχε υποχρέωση να ασκεί κριτική και στη ΝΔ

  7:26 μμ, Πέμπτη 15 Απρ 2021 7:26 μμ, Πέμπτη 15 Απρ 2021

  Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Βελόπουλου, με αφορμή τα σχόλια του προέδρου της Ελληνικής Λύσης σχετικά με παλαιότερες αναρτήσεις στο Twitter που φέρεται να είχε κάνει η Αριστοτελία Πελώνη και με τις οποίες ασκούσε κριτική στη ΝΔ και σε στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέγνωσε μια σειρά tweets της κ. Πελώνη και αναρωτήθηκε πως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων "συγκατοικεί", και ο ίδιος και τα άλλα στελέχη της ΝΔ, μαζί της. "Την έχετε κυβερνητική εκπρόσωπο αυτή. Απορώ πως κάθεστε μαζί, πως σας εκπροσωπεί", είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

  Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχολίασε "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω". "Επιτεθήκατε κύριε Βελόπουλε στην κυρία Πελώνη για προηγούμενά της tweets, για την εμφανίσετε αναξιόπιστη. Αναρωτηθήκατε και πως εγώ μένω μαζί της στην κυβέρνηση. Πρώτον, επειδή είστε και καλός χριστιανός, φαντάζομαι τη φράση ‘ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω' , θα την έχετε ακούσει. Εγώ ας πούμε σε μια τέτοιου τύπου κριτική, αν την έκανα σε κάποιον άλλον, φαντάζομαι θα προκαλούσα μεγάλη απορία σε όποιον θα με παρακολουθούσε καθόσον για εμένα τον ίδιο θα μπορούσε να ασκηθεί ίδια κριτική για πάρα πολλές δηλώσεις του παρελθόντος. Για εμάς που είμαστε έμπειροι στην πολιτική, γνωρίζουμε την έννοια του πολιτικού χρόνου και πως όλα κρίνονται στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, κάτι που το μαθαίνουμε, ως φοιτητές, στο πρώτο έτος της επιστήμης της ιστορίας", είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  "Προς τιμήν της που δεν τα έσβησε"

  Όπως υπογράμμισε, "η κ. Πελώνη τα tweets της, τα έχει γράψει ως δημοσιογράφος. Και ήταν ασφαλώς δικαίωμά της και υποχρέωσή της, ως δημοσιογράφος, να ασκεί κριτική και στη ΝΔ τότε και στα στελέχη της. Αυτή ήταν η δουλειά της. Αλίμονο αν ήταν δημοσιογράφος και όλα της τα tweets να ήταν υποστηρικτικά της ΝΔ και είναι προς τιμήν της που δεν τα έσβησε" και πρόσθεσε: "Την προτιμώ που δεν τα έσβησε. Ξέρω πολλούς που παίρνουν καρέκλα και το πρώτο που κάνουν είναι τα σβήνουν. Ούτε εγώ τα έχω σβήσει. Διότι αυτά είναι ιστορικά γεγονότα και την ιστορία δεν μπορείς να την παραγράψεις. Θα κρίνετε την κ. Πελώνη για τη δουλειά που κάνει τώρα και γι' αυτά που λέει τώρα".

  Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Βελόπουλο να θυμηθεί όσα εκείνος έχει πει για τον Γιώργο Καρατζαφέρη. "Όταν έχεις ο ίδιος δεκάδες χιλιάδες αντιστροφής δηλώσεων που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πολιτικά χυδαία, το να έρχεσαι εδώ και να υβρίζεις μια κυρία, κατά αυτόν τον τρόπο, είναι χυδαίο και απαράδεκτο", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα